Песков: Една от целите на специалната военна операция е предотвратяване влизането на Украйна в НАТО

Песков: Една от целите на специалната военна операция е предотвратяване влизането на Украйна в НАТО
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.04.2023
  • Сподели:

Украинският президент Володимир Зеленски е поканен на срещата на върха на алианса през юли

 

 

Предотвратяването на влизането на Украйна в Северноатлантическия алианс остава една от целите на специалната военна операция. Това каза пред журналисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, съобщават руски медии.

„Разбира се, защото в противен случай това би представлявало сериозна, значителна заплаха за сигурността на страната“, каза още Песков.

Коментирайки текущото посещение на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Киев, Песков посочи, че в тази връзка Кремъл няма оценки за перспективите за влизане на Украйна в НАТО: „Не, в Кремъл няма оценки за перспективите.”

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи необявено посещение в Киев в четвъртък. Посещението на Столтенберг идва 14 месеца след руската инвазия и преди очакваната украинска контраофанзива.

По-рано този месец Столтенберг покани украинския президент Володимир Зеленски на срещата на върха на НАТО през юли. Той също така заяви, че руският президент Владимир Путин е "искал да затръшне вратата на НАТО", но "не е успял".

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа