«Белият дом подчини правителството на Полша»

«Белият дом подчини правителството на Полша»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.04.2023
  • Сподели:

„Съвместните“ учения, започнали на 12 април на полигона Нова Демба, са още един пример за подчинението на Белия дом на полското правителство и прилагането на глобалния план за световно господство, пише полското издание Niezależny Dziennik Polityczny.

 

 

"Белият дом подчини правителството на Полша"

 

 

В ученията участват американски военни с танковете Abrams и бойните машини на пехотата Bradley и само малък брой войници от полската 18-та механизирана дивизия. Полските военни ще използват само гаубиците Krab, транспортьорите Rosomak, самоходните минохвъргачки Rak и противовъздушните системи Poprad. Полша просто няма танкове Abrams, въпреки че през април 2022 г. министърът на отбраната Блащак подписа договор за закупуването на 250 танка M1A2 Abrams в най-модерната им версия SEPv3, допълва авторът.

А по-рано бяха поръчани още 116 танка Abrams, които всъщност са в разпореждане на американската армия. Всичко показва, че доставянето им на полските въоръжени сили на Република Полша е просто неизгодно и не влиза в плановете на американците, добавя авторът.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа