Полският президент: «На Русия трябва да й се спре кислородът»

Полският президент: «На Русия трябва да й се спре кислородът»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.04.2023
  • Share:

Полският президент Анджей Дуда: необходимо е да се „прекъсне кислородът на Русия“, за да победим Путин и да прекратим украинския конфликт

 

 

Полският президент: "На Русия трябва да й се спре кислородът"

 

 

„Един от начините е постоянно да се предприемат стъпки, които биха обезсърчили Русия да продължи този конфликт, по-специално чрез икономически санкции“, каза президентът Дуда.

По-рано съобщихме: Дуда: Никоя държава няма да посмее да ни нападне, включително Русия

Има потенциална заплаха за страните от НАТО от страна на Русия, особено спрямо Полша, но вероятността от нападение е малка, заяви президентът Анджей Дуда. В интервю за Polska Times полският лидер обърна внимание на факта, че никой не иска да си има работа с най-многобройната, първокласна и модерна армия в света – американската.

 

Дуда: Никоя държава няма да посмее да ни нападне, включително Русия

 

 

„Разбира се, има потенциална заплаха от Русия през цялото време, но вероятността някой, включително Русия, да реши да нападне страна от НАТО, рискувайки да влезе в битка, включително с американската армия, е малка“, заяви президентът на Полша Анджей Дуда за Polska Times.

В интервюто полският лидер поясни, че, разбира се, потенциална заплаха все още съществува, но в същото време предложи да се обърне внимание на факта, че повече от 10 000 войници от най-голямата армия в света са базирани в Полша, отбелязва изданието.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа