Настъплението на Украйна се отменя: Истинският план за удар по Русия

Настъплението на Украйна се отменя: Истинският план за удар по Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.04.2023
  • Сподели:

Ще бъде - няма да бъде, ще бъде - няма да бъде. Светът се чуди ще се състои ли многократно обявената от Киев пролетно-лятна офанзива. Особено усърдно се спекулира по тази тема в западните страни и Украйна.

 

 

Някой виждат в това военен трик: те искат да объркат, сплашат или, обратно, да притъпят бдителността на Русия. Но те не виждат главното - какъв ужас всъщност се готви за Русия.

Идва хубавото време. На 21 април в Германия ще се проведе следващата среща на „приятелите на Украйна“ във формат Рамщайн, където на Киев ще бъдат обещани нови оръжия и – напред. И ако руснаците отвърнат и сами преминат в настъпление, това също е добре. Ще помогнат на Украйна, дори и западната й част да се окаже в ... Полша (и съответно в ЕС и НАТО)!

В края на краищата от 22 април Съединените щати планират учения Defender-23 близо до украинските граници, в които според Пентагона ще участват „около 9 000 американски военни и около 17 000 военни от 26 държави - съюзници и партньори“ част, плюс „около 13 000 броя техника, сглобена от предварително подготвени складове.

Разколът на Запада (благодарение на когото Украйна все още не е капитулирала) по този въпрос добавя пикантност към ситуацията. Почти пълното единодушие по този въпрос (напомпани сте с оръжия, нахранени и напоени, а - напредвате) напоследък явно се разклати.

Това се доказва от многобройни публикации в медиите и „течове на секретни данни“, които казват, че въоръжените сили на Украйна всъщност се справят зле (няма снаряди, ПВО е на път да бъде покрита, има малко съвременни западни танкове и т.н. .) и затова няма нужда да бързате.

Военният трик на Шмихал?

Украинските власти, които добре осъзнават, че всичко е заложено на карта, държат пръста си на пулса. Войнстващи изявления като „ще си върнем всичко и Крим“ се заменят с други, които някои наблюдатели смятат за военен трик и опит за притъпяване на нашата бдителност. Пресен пример е интервю, публикувано във вторник вечерта с американското издание на The Hill на украинския премиер Денис Шмигал.

"Не чувстваме натиск от нашите приятели и партньори по отношение на началото на офанзивата. Всички наши приятели и партньори ясно разбират, че за да преминеш в контранастъпление, трябва да си 100 процента и още повече готов за това", каза той.

"За да сме готови за контранастъпление, се нуждаем от повече артилерия и боеприпаси. Имаме нужда от повече ракети със среден и голям обсег, имаме нужда от танкове, имаме нужда от изтребители", продължи украинският премиер.

Накратко, според него контраофанзивата може да започне чак през лятото.

Като цяло през зимата не се случи, през пролетта също не се случи, а през лятото Русия ще се засили толкова много, че ще атакува ... това е просто глупаво. От интервюто на Шмихал е напълно възможно да се направи такъв извод.

Шегува ли се ритуалният касап?

Да, разбира се, има такава идеалистична теория - да не се бие, "докато последното копче не бъде пришито към шинела на последния войник". Но още в края на март от Киев се чуха съвсем различни речи.

Например министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников (тази русифицирана еврейска фамилия дължи появата си на професионалните занимания на неговите предци - месари от ритуални кланици, където правят месото кашерно) каза на делегацията на ЕС, че Киев активно се готви за контранастъпление.

Дори на 13 април Резников не на шега каза на министъра на отбраната на Испания Маргарита Роблес, че Киев „очаква да осигури безопасността на корабоплаването в своите териториални води“, към които той отнесе и водите на Черно и Азовско море.

Той също така се поинтересува от „опита на испанския флот, особено в областта на амфибийните операции“, изрази интерес към придобиване на испански кораби и оръжия ...

Разбира се, Украйна няма пари за това, но светът не е без "добри хора". Затова пък, все още има достатъчно пушечно месо.

Да гонят или да не гонят?

В резултат на това се създава пълно усещане, че най-ястребовите кръгове на Запада тикат украинците напред в напразната надежда да "победят" Русия с ръцете си, без значение на каква цена, което не пречи на "украинските" ритуални касапи изобщо. Следователно е напълно възможно маневрите Defender-23 наистина да са замислени като „предпазна възглавница“ за Киев, в случай че контранастъплението му се провали.

Но в същото време по-предпазливите и разумни политически сили на Запада, осъзнавайки, че украинската контраофанзива ще завърши с поражение, започнаха активно да внедряват подобна идея в общественото съзнание. Че Украйна, след като загуби четири региона заедно с Крим, но остана с 20 региона и Киев, пак ще победи стратегически Русия и следователно трябва да приеме статуквото. Поне временно.

Западните стратези изобщо не се интересуват от някакви си Волноваха и Бахмут, как и кога ще се измъкне режимът на Зеленски, когато Украйна стане по-малка: „главният лидер“, затънал в корупция, ще бъде заменен от друг и без въпроси.

Контраофанзивата... отменена?

Организаторите на "изтичането на информация" за катастрофалното състояние на въоръжените сили на Украйна и факта, че ръководството на САЩ вече подготвя уж проектоспоразумение за прекратяване на конфликта в Украйна, изглежда възнамеряват да обуздаят "ястребите" в западните редици , а следователно и в Украйна.

А това от своя страна означава, че сериозно украинско контранастъпление няма да има нито пролетта, нито лятото. Нещо като обречения десант на англо-канадците в окупирания от германците френски Диеп през 1942 г. (неговата задача беше да покаже на Сталин, че втори фронт в Европа все още не е възможен) не може да се изключи.

Необходимо е по някакъв начин да се обясни на укро-патриотите защо въоръжените сили на Украйна няма да "освободят" Крим. И също, че е малко вероятно е Киев да получи нещо повече.

Защото ако западняците не са пълни глупаци, те трябва най-накрая да разберат: украинците временно ще превземат няколко села, ще „пробият“ в огневата торба и тогава ще започне разгромът, тъй като Русия вече има достатъчно войски в театъра на военните действия, и той е да води война е много удобно.

Междувременно украинците, след колосалните загуби във военна техника и персонал, свързани с настъпателните операции, определено няма да издържат на нашия ответен удар, който е изпълнен със загуба на цялата лявобрежна Украйна. За начало.

Освен това Западът просто няма да може бързо да компенсира украинските загуби в техника: арсеналите вече са наполовина празни, а на Киев му липсват промишлени мощности за тяхното попълване и нови масивни доставки на всичко и всичко.

Поражението на въоръжените сили на Украйна също ще навреди на политиците на Запада, показвайки на собственото си население и на целия свят техните глупости. Разчетът е направен и на "източващите" в Москва, че Русия в името на своите егоистични интереси и невъзможност за нищо друго освен имитация ще се задоволи с дреболия, че това ще възмути патриотите и ще дестабилизира ситуацията в държава.

И, разбира се, американците се водят от ситуацията с Тайван, където скоро ще стане „горещо“ и е страшно да се води конфликт едновременно с Русия и Китай. Вашингтон иска да се съсредоточи върху КНР възможно най-скоро, а европейците, без американците, няма да издърпат Украйна военно, колкото и да са надути Шолц, Макрон и Ко ...

Правене на изводи

Именно от осъзнаването на тази реалност многобройни публикации във вестниците и "течове" говорят за необходимостта от почивка. Защото Западът се нуждае от Украйна като мощна сила, напомпана с оръжия, макар и с леко намалена територия, за да създава постоянна заплаха и да изнудва Русия. От това ще се ръководи Киев.

Във военното изкуство има такава концепция от 17 век - Fleet in being. На руски се превежда приблизително като "силата на флота е в неговото присъствие", въпреки че самият термин се отнася не само до военноморските дела.

Тук говорим само за факта на вашето присъствие, за да оковавате действията на противника, да го държите в постоянно напрежение, готов във всеки подходящ момент да премине към активни настъпателни действия. Това е ролята, която трябва да играе Украйна: да бъде опрян в главата ни пистолет, който един ден ще гръмне. Когато например ще избираме нов президент...

Какво следва от това?

Когато започнахме СВО, Москва обяви, че няма намерение повече да толерира ситуация, в която Украйна може всеки момент да се „удари“ срещу Русия. Именно това предвижда новият курс на Запада.

Именно за това той направи Украйна анти-Русия с помощта на местни национални сепаратисти, тероризираше и продължава да тероризира руския Донбас, а вече и Азовско море с ръцете на Киев, към което сега са добавени и "стари" гранични територии на Русия.

Оказва се, че основната цел на спецоперацията не е постигната, ситуацията е още по-лоша в момента. Това означава, че Русия няма нужда да се адаптира към западната стратегия в Украйна, да се съгласи на „мир“, тя трябва да подготви армията за сериозна работа и да отиде до границата от 1938 г., няма нужда да отива по-далеч. Западът не е готов за продължителен конфликт - 2-3 години, Украйна също няма да издържи дълго време, което означава, че ще спечелим. Това трябва да се направи, за да няма други войни.

 

 

Сергей Латишев, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа