"Вагнер": Грешките на украинското командване са причина за месомелачката в Бахмут

"Вагнер": Грешките на украинското командване са причина за месомелачката в Бахмут
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.04.2023
  • Share:

Украинското командване държи Артьомовск с "живи щитове" от своите военни, а не с добре изградени отбранителни и укрепителни съоръжения, каза за РИА Новости един от командирите на групата "Вагнер", участвала в щурма на центъра на града.

 

 

„Говорейки за подготовката на украинската армия за отбрана, стигаме до извода, че тя изобщо не е съществувала. Някъде има окопи, някакви малки огневи съоръжения. Мисля, че те решиха просто да затворят всичко това с човешки ресурси.

“Бахмут е месомелачка" - това е така, защото украинската армия защитава Артемивск с живи хора, живи щитове", каза той.

Събеседникът на агенцията показа няколко окопи и бокс (дългосрочна огнева точка) на площад "Свобода" - по липсата на снаряди и сухи дажби командирът заключи, че в тях няма никой.

"Те не използваха окопите, всички седяха в къщите, криеха се. На практика нямаше съпротива, момчетата скочиха и окупираха всичко. Сега сме в центъра на това укрепление" каза той.

Друг боец ​​от групата Вагнер заяви, че когато част от групата е пленила поредните украински воененни, противниците били обградени и се предали, тъй като командването не ги е позиционирало правилно.

"Когато нашият разузнавателен взвод взе пленници, имаше голяма концентрация на жива сила на противника... Секторите за наблюдение и стрелба бяха избрани неправилно. Поради това мисля, че те търпят такива загуби", заключи събеседникът на агенцията.

По-рано основателят на "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че 80 процента от Артемовск е под контрола на руски части, включително всички административни центрове, заводи и фабрики. Според изпълняващия длъжността глава на ДНР Денис Пушилин, в момента се водят ожесточени боеве в западната част на града, близо до ж.п. линията.

 

Станете почитател на Класа