GT/Евродепутати: ЕС е жалка и престъпна марионетка на САЩ

GT/Евродепутати: ЕС е жалка и престъпна марионетка на САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.04.2023
  • Share:

Вместо да действа като посредник за разрешаване на конфликта в Украйна, европейското ръководство върви на каишка на САЩ и си вреди двойно чрез изостряне на отношенията с Русия. Това на практика позволява на Вашингтон да прокара собствените си интереси за сметка на европейските данъкоплатци, това заявиха евродепутатите Клеър Дейли и Майк Уолъс в интервю за Global Times по време на посещението си в Китай. Те осъдиха настоящата политика на Брюксел и призоваха властите в ЕС да се вслушат в мнението на собствените си граждани.

 

 

GT/Евродепутати: ЕС е жалка и престъпна марионетка на САЩ

 

 

Както заяви евродепутатът Майк Уолъс в интервю за Global Times, Съединените щати всъщност са използвали европейски военни ресурси, за да защитят собствените си финансови инвестиции и своите интереси по света. В резултат на това обикновените жители във всяка европейска държава са принудени да поемат все повече разходи, подчерта той.

Тази позиция споделя и евродепутатът Клер Дейли. Според нея Европа си е навредила двойно в отношенията с Русия, вместо най-активно да се застъпва за мирно регулиране на конфликта в Украйна.

Брюксел не смее да тръгне против волята на Съединените щати, дори по отношение на разследването на взривовете, избухнали миналия септември по газопроводите «Северен поток», подчерта тя в интервю за Global Times.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа