Зеленски реши да разпарчетоса Украйна. Ликвидаторите вече пристигнаха на място

Зеленски реши да разпарчетоса Украйна. Ликвидаторите вече пристигнаха на място
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.04.2023
  • Share:

Срещата на Зеленски с Дуда, техните прегръдки, сълзи и връчването от полския премиер на Ордена на белия орел (най-високото отличие на Полша) на украинския лидер породиха не само вълна от интернет лафове, но и силното чувството, че всичко това не е случайно. По някакъв начин трябва да се разплати.

 

 

Всъщност не мина и седмица от срещата, а полската преса вече открито пише, че Зеленски ще даде Западна Украйна на Полша.

Как така? На ръководителя на бивша Украинска ССР му дадоха красива джвъчка, а той реши да даде на полския пан сто хиляди квадратни километра и милиони граждани, живеещи на тях. Всичко е като в класическото Средновековие.

В името на желанията на своите англосаксонски господари в Украйна първо се отказаха от историята и вярата, след това се опитаха да унищожат физически източната част на собствената си страна, но накрая самите те бяха избити масово срещу руската армия. Сега говорим за разпределението на техните територии.

Полша не е единствена. Румъния и Унгария вече се наредиха на опашка за украинската баница. Не е изненадващо, че милиони хора на свой ред бяха щастливи да избягат – разбира се, заедно със земята си – от разпадащата се Украйна в Русия.

Трогателно е обяснението, което Зеленски предлага, за да оправдае идеята си за „премахване на границите“ между Полша и Украйна. Изведнъж стана ясно, че за оръжията, доставени от американците, трябва да се плаща, но няма с какво да се плаща - икономиката на практика я няма. И така Зеленски моли полския бизнес да му помогне да плати на американците, а за това им предлага да влязат в Украйна и да вземат буквално всичко, което искат.

Идеята за създаване на нова Речпосполита се подкрепя безрезервно в Лондон. След като напусна ЕС, Великобритания загуби лостовете за влияние на Стария свят. Мечтата за Междуморието под полски контрол е мечтата за английски протекторат в континентална Европа. Освен Западна Украйна, Полша, Молдова, балтийските лимитрофи, там искат да включат и Беларус - след Майдан с разрушаването на властта.

Тогава под контрола на британците ще има цял източноевропейски анклав с население около сто милиона. Животът в тези територии ще бъде беден, опасен и кратък. Но точно тази бедност ще породи милиони отчаяни сипаи, които с радост ще воюват с Русия по първа заповед на английския крал.

Не е изненадващо, че цялата британска преса днес се надпреварва да хвали поляците, да разпалва амбициите им и предварително да обявява Полша за основен победител в руско-украинския конфликт.

Разпокъсването на Украйна среща разбиране и във Вашингтон. Асимилацията на милиони украинци ще бъде труден, болезнен процес, който ще продължи десетилетия. Жененето на бандеровци-западняци с потомците на техните жертви не е нещо просто. Полско-украинското огнище на престъпност и нестабилност ще създаде такова главоболие на цяла Европа, че Старият свят няма да има сили да се конкурира със САЩ.

 

 

 

Виктория Никифорова, Превод: В. Сергеев, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа