Лавров: Русия промени възгледите си за ЕС

Лавров: Русия промени възгледите си за ЕС
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.04.2023
  • Сподели:

Външният министър на РФ Сергей Лавров: Русия гледа на ЕС като на неприятелско обединение. Русия гледа на Европейския съюз като на неприятелско обединение, заяви външният министър на РФ Сергей Лавров в интервю за вестник «Аргументи и факти».

 


Лавров: Русия промени възгледите си за ЕС

„Европейският съюз“ загуби „Русия. Но самият той е виновен за това. В края на краищата страните членки на ЕС и лидерите на самия съюз открито заявяват необходимостта от нанасяне на Русия, както те се изразяват, на стратегическа поражение….По тези причини считаме ЕС за неприятелско обединение“
, каза Лавров.

Той посочи също натъпкването с боеприпаси и оръжия на режима в Киев, както и изпращането на инструктори и наемници в Украйна.

Според него Москва е направила необходимите изводи и затова възнамерява да действа «твърдо, ако е необходимо», опирайки се на националните интереси и принципите на реципрочност.

Въпреки това, поясни външният министър на РФ, в случай че ЕС се откаже от антируския си курс, Москва ще разгледа предложения в съответствие с Концепцията за външна политика на Руската федерация.
Лавров също така отбеляза, че настоящите му задгранични пътувания отразяват «руските приоритети на международната арена».

По-рано министърът заяви, че САЩ и «техните васали» правят всичко възможно, за да постигнат международната изолация на Русия.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа