САЩ все още не са се свързали с Русия относно арестувания репортер

САЩ все още не са се свързали с Русия относно арестувания репортер
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    01.04.2023
  • Share:

САЩ все още не са се свързали официално с Русия относно репортера на Wall Street Journal и американски гражданин Евън Гершкович, който по-рано беше задържан в Екатеринбург като част от дело за шпионаж и след това арестуван в Москва, каза руският заместник външен министър Евгений Иванов в четвъртък.
По-рано Гершкович беше задържан в Екатеринбург по дело за шпионаж и след това арестуван в Москва. Центърът за връзки с обществеността на руската Федерална служба за сигурност – ФСБ - заяви пред ТАСС „Гершкович, действайки по поръчка на американската страна, е събирал информация, представляваща държавна тайна, за дейността на предприятие в рамките на военно-промишления комплекс на Русия".
Репортерът беше задържан в уралския град Екатеринбург. Следователите на ФСБ образуваха наказателно дело срещу американския гражданин по член 276 от Наказателния кодекс на Русия („Шпионаж"). Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери, че журналистът е бил заловен на местопрестъплението.
WSJ заяви в изявление, че е дълбоко загрижен за безопасността на Гершкович, който работи в московското бюро на вестника, отразяващо събитията в Русия.

Станете почитател на Класа