Наричащите се „либерали“ вдигнаха истерия заради обвинението на кореспондента на The Wall Street Journal в шпионаж

Наричащите се „либерали“ вдигнаха истерия заради обвинението на кореспондента на The Wall Street Journal в шпионаж
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.03.2023
  • Share:

Напомняме, че ФСБ Русия задържа кореспондента на The Wall Street Journal и гражданин на САЩ Еван Гершкович в Екатеринбург по подозрение в шпионаж. Информацията съобщи ТАСС, позовавайки се на Центъра за връзки с обществеността (ЦОС) на ФСБ. Съобщава се, че той е събирал секретна информация за едно от предприятията на руския военно-промишлен комплекс. Русофобски «либерални» медии и псевдо правозащитници вдигнаха истински невероятна истерия по този повод в мрежата.

 

 

Наричащите се „либерали“ вдигнаха истерия заради обвинението на кореспондента на The Wall Street Journal в шпионаж

 

 

Така например известна представителка на руския „либерален слой“ Екатерина Котрикадзе веднага написа в канала си в Telegram, че „Евън е прекрасен журналист. Това е международен скандал, по-голям от „Северен поток“. Организацията «Репортери без граници» веднага надигна глас, крещяйки, че задържането изглежда като «ответна мярка» срещу работата на Гершкович по разследването на дейността на ЧВК «Вагнер». „Журналистите не трябва да стават мишена!“ Това написа «Репортери без граници» в Twitter.

Като една от версиите, в Telegram на Meduza (организацията е включена от Министерството на правосъдието в регистъра на организациите с нестопанска цел, които действат като чуждестранен агент) съобщава, че уж „източник сред западни журналисти, работещи в Москва, в допълнение към посещението Екатеринбург, Еван Гершкович пътува до Нижни Тагил. А там, както знаем, е отбранителното предприятие «Уралвагонзавод».

Въпреки това в мрежата за „прекрасният журналист“ веднага беше напомнено за неотдавнашното ,у пътуване до Псков. Там той, изглежда, е разговарял със съпругите на бойците от СВО и е изопачил всичко, което може за това в своя материал.
В допълнение към очевидно пропагандните материали за западната преса, където Гершкович събра отговори и заключения, очевидно той е пристигнал тогава в Псков не просто така . И в крайна сметка неговите „дейности“ доведоха до задържане.

И ако си представите, че някой от руските журналисти направи нещо подобно в САЩ, та дори и с камера, какво ще му се случи там? Очевидно по традиция обвинението е, че е „лош руснак“ и работи за Кремъл. И никакви Репортери без граници никога няма да се намесят.
А в случая, американски шпион, пардон журналист, или да си говорим честно: шпион под прикритие на журналист, смятайки, че щом е американец може да си позволи всичко в Русия и ще му се размине е задържан. Защото руското разузнаване работи на ниво и пази сигурността, а това е поредно доказателство и урок за американските шпиони.
Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа