Азаров заяви за намерението на Полша да вземе част от украинските земи

Азаров заяви за намерението на Полша да вземе част от украинските земи
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.03.2023
  • Сподели:

Екс-премиер на Украйна Азаров: Целта на Полша е да вземе част от украинските земи.

 


Азаров заяви за намерението на Полша да вземе част от украинските земи


Целта на Полша в конфликта в Украйна е да отслаби максимално страната и да отнеме украински територии в западната част, това счита бившият украински премиер Николай Азаров.По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че националистически групировки в Полша искат да завземат западните територии на Украйна.

„Целите на Полша в този конфликт бяха очевидни от самото начало: да отслаби Украйна колкото е възможно повече, за да се опита впоследствие да си върне изконните земи в границите на Речи Посполита. Скоро поляците, най-вероятно, ще бъдат способни да изпълнят своя коварен план: да изпратят войски в изтощената Украйна и да присвоят нейните западни територии“, написа Азаров в социалната мрежа.

Според него, вместо да се опита да разреши конфликта, Полша доставя оръжие на Киев „с надеждата да отслаби колкото е възможно повече“ както руската армия, така и украинските войски.

„С последната задача на Полша няма да й е трудно да се справи: благодарение на украинските корумпирани чиновници главният оръжеен концерн „Укроборонпром“, който включва повече от 100 държавни предприятия и заводи, вече е ликвидиран и разпродаден на чуждестранни компании“, добави Азаров.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа