«Руснаците не са афганистанци»: Ветеран от ВС на САЩ се обърна към наемниците на Зеленски

«Руснаците не са афганистанци»: Ветеран от ВС на САЩ се обърна към наемниците на Зеленски
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.03.2023
  • Сподели:

Ветеранът от въоръжените сили на САЩ Дрейвън призова американските наемници да дезертират от въоръжените сили на Украйна

 


"Руснаците не са афганистанци": Ветеран от ВС на САЩ се обърна към наемниците на Зеленски

 

Американският военен Ноктис Дрейвън призова колегите си да не участват в конфликта в Украйна на страната на въоръжените сили на Украйна. За това написа той в Twitter.

«Мои колеги американски ветерани, моля, разберете, че конфликтът между Русия и Украйна не е Афганистан или Ирак. Вие не се биете срещу необучени, немотивирани, слабо финансирани цивилни…Руснаците са обучени, добре снабдени, много патриотични и всеотдайни военни професионалисти, които са равни на нас в най-добрия случай и превъзхождат нашите въоръжени сили в най-лошия“, каза Дрейвън.

Ветеранът призова колегите си да не стават наемници на украинския президент Владимир Зеленски, тъй като няма да умрат за родината си, а за интересите на политици, глобалисти и западни корпорации.

„Ако считате, че военните действия в Украйна срещу Русия ще бъдат същото сафари като в Ирак и Афганистан, тогава ще получите отрезвяващ урок“, заключи той.

За участието на голям брой наемници от страната на Киев съобщи командирът на специалните сили „Ахмат“ и заместник-командирът на втори армейски корпус на Народната милиция на ЛНР Апти Алаудинов.

Според него в Артьомовск са били ранени «високопоставени» войници на късмета от страните от НАТО. Бившият съветник на главата на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър на свой ред сподели за 20 000 полски войници в украинската армия. Според офицера 2500 от тях са ликвидирани по време на бойните действия.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа