ДеСантис не иска да бъде вицепрезидент на Тръмп през 2024 г.

ДеСантис не иска да бъде вицепрезидент на Тръмп през 2024 г.
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    26.03.2023
  • Сподели:

Рон ДеСантис, десният губернатор на Флорида и изгряваща републиканска звезда, каза, че не би приел предложение да бъде кандидат за вицепрезидент на Доналд Тръмп.
Рон ДеСантис все още не е участвал в надпреварата за републиканската президентска номинация през 2024 г., но той е единственият сериозен съперник на Тръмп в проучванията и се очаква да обяви кандидатурата си през следващите месеци. Нарастващото влияние на ДеСантис в републиканската политика накара Тръмп да насочи оръжията си към амбициите му. Тази седмица отношенията между двамата се влошиха особено.
Въпреки че ДеСантис послушно нападна Алвин Браг, окръжният прокурор на Манхатън, който се очаква да повдигне обвинение срещу Тръмп, той също отправи критики към Тръмп за това, че е извършил тихо плащане на пари на звездата от филми за възрастни Сторми Даниелс, което е спорно в Ню Йорк.
ДеСантис също постави под въпрос стила на управление на Тръмп и справянето с пандемията на Covid. Извършвайки обратен завой по войната в Украйна след широко разпространената критика на по-ранните му забележки, ДеСантис се отдалечи от изолационистката позиция, предпочитана от Тръмп и голяма част от дясната част на партията.
Тръмп използва прякори, злоупотреби и инсинуации за поведението на ДеСантис като учител към млади жени и дори, че той може да е гей. И съответно бившият президент увеличи преднината си в социологическите проучвания.
Въпреки всичко това, в четвъртък водещият на Newsmax Ерик Болинг попита ДеСантис дали би помислил да стане вицепрезидент на Тръмп.
„Мисля, че вероятно съм по-скоро човек изпълнител", каза ДеСантис. „Мисля, че искам да мога да правя неща. Това е част от причината да се захвана с тази работа е, да имаме действие. Ние сме в състояние да накараме нещата да се случат и мисля, че вероятно това е нещото, за което съм най-подходящ. Цялата Републиканска партия, независимо от каквито и да е личности или лица, трябва да гледа към 2024 г. и да каже, че ако режимът на Байдън продължи и те успеят да вземат още 10 до 15 места в Камарата на представителите и в Сената едно или две места, тази страна ще бъде в наистина, наистина лоша форма".
Вместо първична кампания, ДеСантис организира обиколка с книги: отчасти защото според закона на Флорида той трябва да напусне държавната си служба, за да заеме федерален пост. Daily Beast описа „няколко неравности по пътя" на турнето, включително оттеглянето на най-добрия координатор на събитието, липсващи подиуми и пренебрегнати посредници. Източник, описан като „опитен стратег на президентската кампания на Републиканската партия", каза на Beast: „Това е час на аматьори".
Подобни съобщения провокираха радост в лагера на Тръмп.

Станете почитател на Класа