САЩ криели военни обекти в Украйна под формата на биолаборатории

САЩ криели военни обекти в Украйна под формата на биолаборатории
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.03.2023
  • Сподели:

Яровая: под прикритието на биологични лаборатории в Украйна са работели военни обекти на НАТО

 

 

САЩ криели военни обекти в Украйна под формата на биолаборатории

 

 

Разследване на дейността на американски биолаборатории в Украйна потвърди, че под тяхно прикритие там има военни обекти на НАТО, това заяви заместник-председателят на Държавната дума на РФ и съпредседател на комисията за разследване дейността на биолабораториите Ирина Яровая.

„Нашето разследване напълно потвърди, че в Украйна под прикритието на биолаборатории са създадени военни обекти на САЩ и НАТО. 
Искам веднага да обърна внимание върху факта, че ако за изграждането на реални военни бази на територията на суверенна чужда държава, са необходими сериозни, контролируеми основания, ако става въпрос за блока НАТО, то създаването на военни биолаборатории е позволило на САЩ за заобиколят всички международни споразумения», заяви тя.

«САЩ са провеждали изпитания върху биоагенти, изследвали са тяхната патогенност, възможните пътища за доставки до мишените и други свойства в областта на потенциалната им употреба. След спусната задача от министерството на отбраната на САЩ те са изнасяли събраните опасни патогенни микроорганизми и генетичен материал, събран от тях», цитира думите й пресслужбата на Държавната дума на РФ.

Съветът на федерацията и Държавната дума на РФ по-рано подготвиха съвместно изявление, в което призоваха парламентите на страните по света да потърсят данни от Конгреса на САЩ за работата на американските биологични лаборатории в други страни.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа