„Надушиха кръв“: В САЩ наплюха сенатор, който иска война с Русия

„Надушиха кръв“: В САЩ наплюха сенатор, който иска война с Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.03.2023
  • Share:

TAC: Изисквайки да се свалят руските самолети, сенаторът Греъм приканва САЩ да започнат световна война

 

 

„Надушиха кръв“: В САЩ наплюха сенатор, който иска война с Русия

 

 

Американският сенатор от Южна Каролина Линдзи Греъм с изявленията си за инцидента с дрона MQ-9 Reaper над Черно море предложи отприщването на пълноценен военен конфликт с Русия, това счита Брадли Девлин, наблюдател на American Conservative.

Според автора на статията онези, които искат да изострят и без това трудните отношенията между Москва и Вашингтон, са решили да се възползват от случващото се за свои цели.

«Във Вашингтон надушиха кръв във водата, надявайки се, че неотдавнашното развитие на конфликта в Украйна може да въвлече САЩ в пряка военна конфронтация с Русия. Във водата обаче нямаше кръв; само метал и зъбни колела от американския безпилотен дрон“, написа Девлин.

Това обаче, както подчерта журналистът, не попречи на Линдзи Греъм да започне словесна ескалация на конфликта и да заяви, че САЩ трябва да свалят руските изтребители, които прехващат американските самолети, независимо дали са пилотирани или не. Според Греъм точно по този начин би постъпил Роналд Рейгън, което Брадли Девлин възприема като опит да се „продаде” една привидно лоша идея за добра.

«Голямата идея на умника Греъм е, че единственият начин да се избегне трета световна война е да се започне такава? Казано направо, възможността руски пилоти да бъдат убити би довела САЩ до пряка конфронтация с Русия. 

Съединените Щати фактически ще се окажат във война с Русия, а когато Русия отговори, САЩ ще симулират изненада и ще въвлекат в конфликта останалите страни от НАТО», пише Девлин.

Девлин също припомни, че президентът Роналд Рейгън, обичан от неконсерваторите и републиканците, не се е застъпвал за открита конфронтация със Съветския съюз, упражнявайки натиск на дипломатическо, а не на военно ниво.

„Рейгън се стремеше да не провокира ескалация, така че Студената война да си остане точно такава – студена“, добавя той.

Според Министерството на отбраната на РФ на 14 март сутринта американски дрон MQ-9 Reaper с изключени транспондери е нарушил границите на зоната на временния режим за използване на въздушното пространство над Черно море. Както обясниха от ведомството, дронът се е движел към руската граница с Крим, поради което руски изтребители са били вдигнати във въздуха, за да идентифицират нарушителя.

Заради рязкото маневриране дронът е преминал в неуправляем полет със загуба на височина и е паднал във водата. Руските изтребители не са влизали в контакт с MQ-9, не са използвали бордово оръжие и са се завърнали благополучно на летището за базиране, подчертаха от Министерството на отбраната на РФ.

 

 

Петя Паликрушева за News Front

Станете почитател на Класа