Тръмп е начело в надпреварата за републиканската номинация за изборите догодина

Тръмп е начело в надпреварата за републиканската номинация за изборите догодина
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.02.2023
  • Сподели:

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е начело в потенциално широкия сектор, в който ще се търси кой ще спечели номинацията на републиканците за президентските избори през 2024 г., а току-що обявилата кандидатурата си Ники Хейли е чак на последната четвърта позиция, показват данните от допитване на Ройтерс/Ипсос.

 

 

Тръмп получава подкрепа от 43% от регистрираните републиканци в ново проучване на общественото мнение, проведено в периода 6-13 февруари.

Губернаторът на Флорида Рон Десантис е подкрепян от 31 на сто и само 4 процента са за бившата губернаторка на Южна Каролина Ники Хейли, обявила кандидатурата си днес.

Десантис още не е обявил официално кандидатурата си, но мнозина очакват да го направи. Бившият вицепрезидент Майк Пенс, който също обмисля дали да се кандидатира, получава 7 на сто от подкрепата на републиканците в допитването.

В анкетата на Ройтерс/Ипсос са били интервюирани 1465 регистрирани републиканци, които са част от по-голяма извадка от повече от 4000 пълнолетни американци в цялата страна.

Станете почитател на Класа