«Живеем си спокойно»: TF1 разбра защо на кримчаните не им липсва Украйна

«Живеем си спокойно»: TF1 разбра защо на кримчаните не им липсва Украйна
  • Публикация: 
  • Дата:  
    14.02.2023
  • Сподели:

Жителите на Крим, въпреки че са близо до фронтовата линия, не се притесняват от възможни военни действия и се радват на стабилност, съобщава кореспондентът на BFM TV Жером Гаро. По думите му Москва не спира да инвестира сериозно в развитието на полуострова, който активно се застроява с нови жилища и инфраструктурни съоръжения. Всичко това привлича хора от цяла Русия в Крим и прави връщането на тази територия под украински контрол изключително малко вероятно, заключава журналистът.

 

 

"Живеем си спокойно": TF1 разбра защо на кримчаните не им липсва Украйна

 

 

Тук цари повече стабилност, отколкото война. В Симферопол конфликтът е очевиден навсякъде. За хората по улиците времената, когато полуостровът беше контролиран от Киев, изглеждат далеч.

Жером Гаро, кореспондент на BFM TV: През последните осем години Москва масирано инвестира в развитието на Крим, а след конфликта с Украйна темповете на строителство не се забавят. Напротив, Русия иска да покаже, че е тук завинаги.

Виждаме един от безбройните строителни проекти, финансирани от Москва. Нов жилищен квартал никне като изпод земята. Културен дом, поликлиника и детска градина за 220 деца, с всички удобства.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа