Военен експерт: САЩ и Великобритания искат изцяло да притежават Черно море

Военен експерт: САЩ и Великобритания искат изцяло да притежават Черно море
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.02.2023
  • Сподели:

Анализирайки политическата ситуация на международната арена, развила се в момента на фона на украинската криза, военният наблюдател Александър Артамонов изрази мнение, че за западните съюзници на Украйна в лицето на САЩ и Великобритания е много по-важно да овладеят Черно море отколкото да «запазят Киев на повърхността».

 


Военен експерт: САЩ и Великобритания искат изцяло да притежават Черно море

 

 

„В акваторията на Черно море не можем да избегнем проблеми поради Конвенцията от Монтрьо и желанието на САЩ да възродят американския Черноморски флот.
Дори в Каспийско море САЩ правят опити да пуснат бронирани лодки. В началото на 20-ти век, когато Гражданската война бушува в Русия, американският флот свободно плаваше в Черно море заедно с британския и френския,- направи кратък исторически екскурс за изданието Pravda.Ru експертът.

Освен това Артамонов отбеляза, че киевският режим, продължавайки настойчиво да иска подводници от ФРГ, има големи надежди, че те ще успеят да пробият блокадата около Одеса и Николаев и оттам не само да започнат да „отвоюват територии“, но и предоставят възможност на своите куратори от Великобритания за организиране на саботажи и диверсионни актове в Крим.

Експертът също така подчерта, че разчитайки на Одеса и Николаев, САЩ и техните съюзници в НАТО могат не само да възродят американския Черноморски флот, но и да блокират руски военни кораби, които се намират по пътищата на Севастопол и Новоросийск.

По-рано беше съобщено, че читатели на Daily Mail се подиграха на думите на ръководителя на Министерството на отбраната на Украйна Резников за военните самолети.

Разбира се, че САЩ и Великобритания си точат зъбите и имат големи амбиции. Но, ако преминат нагло червените линии на търпението на Русия, ще се сблъскат с могъществото й и ще си разбият зъбите.
Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа