Те искат да разделят Русия на тридесет и четири части

Те искат да разделят Русия на тридесет и четири части
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.02.2023
  • Сподели:

„Ако Черна гора може да бъде в НАТО, защо Кубан или Чечения да не могат?“ – прозвуча от Брюксел

 

 

На 31 януари в Брюксел, в сградата на Европейския парламент, се проведе "петият форум на свободните народи на пост-Русия". Срещата, организирана от Групата на консерваторите и реформистите ( European Conservatives and Reformists Group ), беше озаглавена: „Имперска Русия. Завоевания, геноцид, колонизация. Перспективи за деимпериализация и деколонизация”. Събитието беше водено от бившия министър на образованието на Полша Ришард Легутко.

Бяха обсъдени варианти за разделяне на Руската федерация на множество псевдодържави.

Форумът беше модериран от бившия полски външен министър Анна Фотига и депутата от Полша Козма Злотовски. Имаше избягали руски либерали (Пономарев, Иноземцев) и делегати от Украйна. В информационното пространство е хвърлена подривна тема: да се отстрани Руската федерация от решаването на световните проблеми и да се даде суверенитет на руските региони в противовес на Москва.

Няма руски газ, нефт, алуминий, въглища, уран, диаманти, пшеница, гори, злато и т.н. Тези ресурси са татарски, башкирски, сибирски, карелски, ойратски, черкезки, бурятски, якутски, уралски, кубански, ногайски и т.н., - написа Анна Фотига в навечерието на форума. - За мнозинството от жителите на тези региони, както етническите руснаци, така и коренното население, Москва носи със себе си война, репресии, експлоатация и безнадеждност... Трябва да се съсредоточим върху регионите и народите на Руската федерация, възможностите и перспективите за техния суверенитет ...

Съгласна съм с Януш Бугайски [старши изследовател във фондация Джеймстаун в САЩ, който насърчава разделянето на Русия по етнически признак. – В.Г. ],че вътре в Руската федерация могат да се появят нови прозападни държави... Крахът на последната колониална империя в Европа е неизбежен“.

Доминацията на поляците в проекта за разпадането на Русия не е случайна. Полската геополитика роди три антируски доктрини – ULB (Украйна – Литва – Беларус) с превръщането на тези страни в антируски опорен пункт; Intermarium - създаване на антируски санитарен кордон между Балтийско и Черно море; ABC - формирането на антируски съюз от страни, разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно море. Всяка от тези доктрини залага на разпространението на сепаратизма в Русия. Трите доктрини съответстват на трите идеологии - валенродизъм (Wallenrodyzm), винкелридизъм (Winkelriedyzm) и прометеизъм (prometeizm) .

Валенродизмът е кръстен на героя от Конрад Валенрод (1828) на Адам Мицкевич, поляк, който се присъединява към Тевтонския орден, за да отмъсти тайно за оскверняването на Литва. В полското разбиране валенродизмът е допустимостта на ласкателство и показно приятелство с врага, за да го доведе тайно до смърт. Валенродизмът е обща позиция сред полските служители в Руската империя: преструвайки се, че служат на държавата, те я подкопават отвътре.

Винкелридизмът (по името на швейцарския герой Арнолд Винкелрид, хвърлил се върху австрийските копия в битката при Земпах през 14 век) твърди, че Полша доброволно се жертва, защитавайки с гърдите си други народи от руския империализъм.

Прометеизмът твърди, че Полша, подобно на легендарния Прометей, носи огъня на свободата на народите на Руската империя / Съветския съюз / Руската федерация. Прометеизмът служи като обосновка на източната политика на Полша, приписвайки й безкористни мотиви (готовност да се жертваш в името на другите народи).

Списъкът на участниците в митинга на 31 януари показва кого Западът иска да „ощастливи“ в Русия с полско „посредничество“: Чечня (в лицето на избягалия терорист Ахмед Закаев), Ингушетия (Ахмад Оздо), Черкезия (Фатима Тлисова) , Сибир (Станислав Суслов), „Република Лапландия“ със столица Мурманск (Бьорн Сафронов), „Псковска република“ (Артьом Тарасов), „Ногайска република“ (Анвар Курманакаев), „Донско казачество“ (Александър Золотарев), Татарстан (Юлия Файзрахманова), Башкирия (Руслан Габасов), "Ойратска република" (Давур Доржиев), "Ингрия" със столица в Санкт Петербург (Павел Мезерин), Калининград, посочен в списъка на Кьонигсберг (Флориан Шур), Карелия ( Дмитрий Кузнецов), "Идел-Урал" (Рафис Кашапов) и др.

Движението „Свободен Идел-Урал“ например е създадено във Великобритания и има за цел да откъсне от Русия тюркските (Татарстан, Башкирия, Чувашия) и угро-финските народи (Мордовия, Удмуртия, Марий Ел). Това ще раздели Руската федерация на две неравни части от бреговете на Северния ледовит океан през Поволжието до Казахстан, което ще доведе до образуването на Уралско-Волжката зона на хронична нестабилност.

Запалването на сепаратистки център недалеч от Москва може бързо да доведе до прекъсване на функционирането на държавния апарат в цялата страна. А на Запад искат да превърнат самата Москва в „Московска република“ (в Брюксел тя беше представена от някой си Иля Лазаренко).

На форума на "свободните народи на пост-Русия" можеше да се чуе за "петербургска идентичност"; за готовността на донските казаци да се отделят от Русия; за 138-годишната руско-бурятска война; за ключовата роля на неруските народи на Руската федерация в осигуряването на сигурността на Евразия и др.

За Запада народите на Русия са инструмент за краха на руската държавност. Австрийският евродепутат Гюнтер Фелингер предложи Русия да бъде разделена на 34 държави по модела, тестван в Черна гора. Черногорците са субетнос на сръбския народ. Черна гора блокира достъпа на Сърбия до Адриатика, така че когато там бяха докарани на власт прозападни политици с пари на ЕС и САЩ, те обявиха черногорците за отделен народ и го завлякоха в НАТО.

Ако Черна гора може да бъде в НАТО, защо Кубан или Чечения да не могат?... Не можем да позволим тази ужасна и терористична федерация, разположена на изток от нас, да продължи. Това не отговаря на нашите стратегически интереси... Трябва да унищожим Русия... това е много важно за бъдещето ” , каза австриецът.

На мястото на политически подреденото евразийско пространство, заемано от Руската федерация, Западът проектира мозайка от изкуствено създадени етнически „феоди“, напълно зависими от външни източници на подкрепа.

 

 

Владислав Гулевич, Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа