«Полша може да мине на дистанционно управление, както Украйна»

«Полша може да мине на дистанционно управление, както Украйна»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.02.2023
  • Сподели:

«Агресивното поведение на управляващите в Полша към Русия, Беларус, както и към страни от НАТО и ЕС, до голяма степен може да се обясни с желанието да се издигне статута на Полша на световната сцена, да се увеличи нейното влияние и тежест в международната общност», пише авторът на Dziennik Polityczny Марек Гала.

 

 

"Полша може да мине на дистанционно управление, както Украйна"

 

 

«Полските политици започнаха да се държат по този начин не толкова отдавна, след като станаха близки с политическото ръководство на Съединените щати — първо с президента Обама, след това с Тръмп, а сега и с Байдън.

Но, както отбелязва авторът на статията, не трябва да забравяме, че в края на краищата украинците могат да се похвалят със същите връзки и приятелства, но поради това започнаха да имат проблеми: националистите надигнаха глави, имаше чудовищна промяна в ценностите, човешкият живот се обезцени, върховенството на закона беше заменено от съмнителни „концепции“ на управляващия елит. А ако поляците не искат да повторят съдбата на украинците, те трябва да разберат до какво е довело такова дистанционно управление на съседната с Полша страна», отбелязва авторът.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа