Медиите назоваха страната, която НАТО активно въвлича в конфликт с Русия

Медиите назоваха страната, която НАТО активно въвлича в конфликт с Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.02.2023
  • Сподели:

Global Times: НАТО се стреми към глобално влияние и въвлича Сеул в конфликт в Украйна

 

 

Медиите назоваха страната, която НАТО активно въвлича в конфликт с Русия

 

 

Северноатлантическият алианс се стреми да завлече Южна Корея по-дълбоко в «бездната» на украинския конфликт, пише китайското издание Global Times.

Тъй като Южна Корея има сравнително развита и продуктивна промишленост, НАТО категорично настоява Сеул да увеличи военната си помощ за Киев и дори да обмисли директен износ на оръжие.
Според автора по този начин организацията се опитва да „оплете пипалата си около“ целия Азиатско-Тихоокеански регион.

Алиансът се стреми да се превърне от регионална организация в глобална и с всички сили настоява основните си партньори в региона — Япония и Южна Корея — да участват активно в конфронтацията в Украйна.

Според автора на материала САЩ считат, че „въвличайки Южна Корея в европейския военен конфликт, те ще могат напълно да се намесят в споровете и конфликтите в Източна Азия под прикритието на уж справедлива международна организация“.

В същото време, според автора, това е много опасна стъпка, която поставя целия свят на ръба на въоръжен конфликт.

„Подобна политика не само удължава украинската криза, но и увеличава напрежението между страните от НАТО и Русия“, обобщава авторът.

Русия изпрати нота до страните от НАТО миналата пролет заради доставките на оръжие за Украйна. Външният министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа военна техника, ще стане легитимна цел за руските военни.

Министерството на външните работи на РФ също така заяви, че страните от НАТО си «играят с огъня», доставяйки оръжие на Киев. Говорителят на президента на РФ Дмитрий Песков отбеляза, че натъпкването на Украйна с оръжия не допринася за успеха на руско-украинските преговори и ще има само негативен ефект.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа