Началникът на разузнаването в Украйна мечтае да върне Крим до лятото в интервю за The Washington Post

Началникът на разузнаването в Украйна мечтае да върне Крим до лятото в интервю за The Washington Post
  • Публикация: 
  • Дата:  
    03.02.2023
  • Сподели:

Представяме няколко ярки акцента от интервюто на началника на украинското разузнаване за The Washington Post.

 

 

Началникът на разузнаването в Украйна мечтае да върне Крим до лятото в интервю за The Washington Post

 

 

„Ръководителят на разузнаването на Украйна прогнозира война срещу Русия. Той казва, че Крим ще бъде върнат”: Началникът на ГУР Буданов в интервю за The Washington Post заяви, че е знаел за началото на спецоперацията, че планира да върне Крим през лятото и че има резидентури в Кремъл.

„За момента на стартиране на CBO: „Имахме разговор, че ако това не се случи, няма да изглеждаме много добре. Изрично казахме, че всичко ще започне в 4 сутринта. Звучи много странно, но се страхувах, че всичко ще се обърка.”

За използването на ядрени оръжия: „Извинете, но това няма да се случи. Ядреният удар ще доведе не само до военно поражение на Русия, но и до нейния крах. И те го знаят много добре. Това е тактика за плашене. Русия е страна, от която можете да очаквате много, но не и откровен идиотизъм.

За Крим:„Трябва да направим всичко, за да гарантираме, че Крим ще се върне у дома до лятото. Ще ви кажа повече: всичко започна в Крим през 2014 г. и всичко ще свърши там.

За атаките в Русия: „Две атаки с дронове през декември срещу руската въздушна база Енгелс в Саратов показаха, че имаме способността да достигнем много километри по-далеч, отколкото те биха могли да очакват.“

За украинските агенти в Русия: „Това разби илюзиите им за сигурност. Има хора, които поставят експлозиви. Има дронове. Докато не бъде възстановена териториалната цялост на Украйна, ще има проблеми вътре в Русия.

За привържениците на Украйна в Кремъл: „На тази територия наистина има хора, с които се работи много лесно, хора, които разбират, че Русия трябва да бъде различна. И ние подкрепяме такива хора.

На поредните заявления от украинска страна за връщането на Крим, от Кремъл подчертаха, че Крим е под надеждна защита.

Разбира се, провокации и рискове никой не трябва да изключва, но действително мерките за сигурност в Крим са на изключително ниво.
Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа