7 години затвор получи бивш руски монах, призовавал към самоубийство и подклаждал омраза към евреи и католици

7 години затвор получи бивш руски монах, призовавал към самоубийство и подклаждал омраза към евреи и католици
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.01.2023
  • Сподели:

Бивш монах от Руската православна църква (РПЦ), който призовавал последователите си към самоубийство, отричал съществуването на коронавируса, противопоставял се на Кремъл и разпространявал видеоклипове с реч на омразата към евреи и католици, бе осъден на седем години затвор, предадоха ТАСС и АП, цитиран от БТА.

 

Преди да бъде отлъчен от РПЦ, 67-годишният отец Сергий (Николай Романов) е призовавал последователите си към неподчинение на ограничителните мерки по време на пандемията и е разпространявал конспиративни теории за глобален сценарий за контрол върху масите.

Московски съд го призна за виновен в подбудителство към омраза. Адвокатът му заяви, че ще обжалва присъдата.

Романов е служил в милицията по съветско време, но след като напуснал силите на реда, бил осъден на 13 години затвор по обвинение в убийство, грабеж и нападение. След като бил освободен, той станал монах.

Романов отричал съществуването на коронавируса след избухването на пандемията и критикувал усилията на правителството да я овладее. Бившият монах разпространявал конспиративни теории за коронаврус и описвал ваксините срещу вируса като част от глобален сценарий за контрол върху масите чрез микрочипове.

Повод за делото, по което бе осъден днес, са видеоклипове, на които Романов изразява омраза към евреите и католиците. През 2020 г. той бе осъден на три години и половина затвор за призиви към самоубийство, произвол и нарушаване на правото на свобода на съвестта. Оттогава отец Сергий е в затвора.

Руският монах порицавал и президента Владимир Путин като "предател на родината" и служител на сатанинско "световно правителство". Той също така заклеймявал главата на РПЦ патриарх Кирил и други висши духовници, които наричал "еретици", които трябва да бъдат изгонени.

 
 

Станете почитател на Класа