Times of India: Доставките на западни танкове на Украйна няма да заставят Путин да сложи край на споецоперацията

Times of India: Доставките на западни танкове на Украйна няма да заставят Путин да сложи край на споецоперацията
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.01.2023
  • Сподели:

Times of India: новите доставки на западни оръжия няма да принудят Русия да сложи край на специалната военна операция

 

 

Новите доставки на оръжия няма да донесат мир в Украйна, пише Times of India. Продължаването на военните действия не е от полза за никого, освен за американския военно-промишлен комплекс, а ескалацията предполага ужасни последици, подчертават авторите на статията.

 

Превод от Times of India:

 

Times of India: Доставките на западни танкове на Украйна няма да заставят Путин да сложи край на споецоперацията

 

 

Великобритания заяви, че ще предаде танкове на Украйна, още един железобетонен начин за увеличаване на интензивността на конфликта през идващата пролет.

Западните съюзници на Киев засега се въздържат да доставят основни бойни танкове западно производство.

Понастоящем Финландия и Полша се готвят да се присъединят към Обединеното кралство и да предоставят на Украйна произведени в Германия танкове Leopard, при условие че Берлин даде съгласието си. А министърът на отбраната Лойд Остин ще бъде домакин на среща на съюзническите военни лидери тази седмица, на срещата се очаква да бъдат обявени големи нови доставки на оръжие за Украйна.

Но западните покровители на Киев изглежда се наслаждават на продължаването на войната, вместо да работят за мирното регулиране.

Европа, както и останалият свят, разбира се, ще изпита мащабни икономически проблеми, ако конфликтът ескалира. Големи части от региона вече са изправени пред отрицателен или слаб икономически растеж, а МВФ прогнозира още една трудна година за световната икономика.

Решението на ЕС да спре постепенно руските енергоносители вреди на много страни в глобалния Юг, тъй като доставките на гориво се пренасочват, което е една от причините за по-високите цени.

Показателно е също, че САЩ са най-големият доставчик на оръжия за Украйна: към 20 ноември 2022 г. Вашингтон е предоставил на Киев военно оборудване на стойност 18,5 милиарда евро (данни на Института за световна икономика към университета Кийл).

Това са милиарди долари прясно подписани договори за компании от американската военна индустрия за попълване на запасите.

Конгресът на САЩ прие гигантски бюджет за отбрана от 858 милиарда долара за тази година, който включва допълнителни разходи специално за Украйна. Като се има предвид, че Америка вече представлява 40% от световния износ на оръжие, много вероятно е американският военно-промишлен комплекс да обича тази война повече от всеки друг по света.

Всичко това трябва да се има предвид в контекста на безполезните изявления на САЩ и техните съюзници, че Русия трябва да бъде победена.

Очевидният факт е, че конфликтът няма да завърши добре, ако целта е да се унижи Путин.

Притиснат в ъгъла, той може да отговори по най-ужасния начин. Западът трябва да се стреми да достигне етапа, в който мирните преговори са възможни. В тази посока той трябва да работи с Индия и Китай.

Танковете за Киев няма да донесат мир на Украйна.

Танкове? Не, благодаря!

 

 

ПП

Станете почитател на Класа