Русия в ООН „Ракетата в Днепропетровск е била свалена от Украйна“

Русия в ООН „Ракетата в Днепропетровск е била свалена от Украйна“
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    19.01.2023
  • Сподели:

Руската ракета, паднала наскоро в украинския Днепропетровск, е била свалена от украинската противовъздушна отбрана, разположена в жилищен квартал в нарушение на международното право, каза руският постоянен представител в ООН Василий Небензя.
На сесия на Съвета за сигурност на ООН във вторник той каза: „Делегатите от западни страни не са споменали реалния фон на тези събития, който е бил предоставен и от украински официални лица."
„Руска ракета, насочена към енергиен инфраструктурен обект, беше свалена от украинската противовъздушна отбрана. Тъй като ракетата за противовъздушна отбрана беше разположена в жилищен квартал, в противоречие с нормите на международното хуманитарно право, на които толкова държите, ракетата падна върху жилищна сграда. Останалото го знаете. Ако украинските власти се бяха вслушали в МХП (международното хуманитарно право), тази трагедия никога нямаше да се случи" каза Небензя.
„Съжаляваме, че никой от вас не каза дума за осъждане на почти непрекъснатите въздушни удари на украинските въоръжени сили срещу Донецк, които също убиват хора. В този случай обаче киевският режим умишлено се прицелва в жилищни квартали, където няма военни съоръжения. Жителите на Донецк ще ви разкажат повече за това на среща във формата Ариа, която ще свикаме в петък", добави руският дипломат.

Станете почитател на Класа