Пригожин похвали бойците си от "Вагнер"

Пригожин похвали бойците си от "Вагнер"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.01.2023
  • Сподели:

Евгений Пригожин, основателят на наемническата група "Вагнер", похвали нейните бойци в кратко видео, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

 

 

В него Пригожин описа "Вагнер" като напълно независима сила със свои самолет, танкове и артилерия. "Те са вероятно най-опитната армия, която съществува в света днес", заяви Пригожин по адрес на бойците от "Вагнер". В краткото видео той не отправи критики към редовната руска армия, която в миналото критикуваше за военните ѝ неуспехи.

В кадрите Пригожин се появи в камуфлажна униформа заедно с мъж, представен като командира на завладения Соледар и заяви, че кадрите са от пътуване, по време на което той е връчил медали на бойците на "Вагнер".

Противоречиви остават информациите относно Соледар. В петък руското министерство на отбраната заяви, че Соледар е бил превзет от русите сили, но Украйна оспори тези твърдения. Първоначално руското министерство не спомена нищо за ролята на "Вагнер" във месеците на ожесточени боеве за този малък град със солни мини, но после ведомството се коригира и приветства "храбрите действия" на бойците на "Вагнер, като добави, че те са извършили директния щурм срещу жилищните квартали на Соледар, припомня Франс прес.

Станете почитател на Класа