Украински бойци се опитаха да атакуват Мелитопол и Бердянск

Украински бойци се опитаха да атакуват Мелитопол и Бердянск
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.01.2023
  • Сподели:

Украински бойци сутринта в събота, 14 януари, се опитаха да атакуват Мелитопол и Бердянск. Това съобщиха от силовите структури.

 

 

И така, в 05:00 часа руските системи за противовъздушна отбрана отразиха атака на въоръжените сили на Украйна, като свалиха няколко ракети. Подчертава се, че снарядите са изстреляни по Мелитопол в посока, където няма военни обекти.


Украински бойци се опитаха да атакуват Мелитопол и Бердянск

 

 

„Подразделенията за противовъздушна отбрана са работили отлично, градът е под надеждна защита“, се казва в съобщението.

Също в 5:00 украински бойци изстреляха две коригиращи ракети с голям обсег по мирните квартали на град Бердянск. Снарядите са прихванати от системите за ПВО.

„За съжаление, неексплодиралите части от свалените украински ракети попаднаха в пределите на населеното място, повреждайки пътната настилка, кабелните електропроводи и прозорците на близките жилищни сгради“, отбелязват местните правоохранителни органи.

И в двата случая се отбелязва, че режимът в Киев продължава да нанася удари по гражданска инфраструктура, „потвърждавайки своите терористични методи и незачитане на гражданите“.

Освен това в събота сутринта украинските сили за сигурност обстреляха село Тарасовка, Троицки район, от реактивна система за залпов огън HIMARS. Регистрирани са общо три попадения, няма съобщения за жертви или щети.

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа