Министерството на отбраната на Русия разкри подробности по превземането на Соледар

Министерството на отбраната на Русия разкри подробности по превземането на Соледар
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    14.01.2023
  • Сподели:

Освобождаването на Соледар стана възможно благодарение на постоянните артилерийски и въздушни удари и ракетни войски на руските въоръжени сили, съобщиха от Министерство на отбраната на Руската Федерация.

 


Министерството на отбраната на Русия разкри подробности по превземането на Соледар

 

 

„Превземането на Соледар стана възможно благодарение на непрекъснатото огнево поразяване на противника от щурмовата и армейската авиация, ракетните сили и артилерията на групата руски войски. Те непрекъснато нанасяха концентрирани удари по позициите на Въоръжените сили на Украйна, предотвратявайки прехвърлянето на резерви, доставката на боеприпаси, както и опитите за изтегляне на противника към други линии на отбрана “, съобщиха от ведомството на отбраната.

Уточнява се, че подразделенията на руските ВДВ при освобождаването на Соледар са извършили скрита маневра, заемайки височините и блокирайки противника.

„В хода на действията по освобождаване на Соледар въздушнодесантните части извършиха скрита маневра от друго направление, успешно атакуваха позициите на Въоръжените сили на Украйна, заеха господстващите височини и блокираха града от северна и южна страна“,

От Министерството също така съобщиха, че средствата за радиоелектронна борба на въоръжените сили на Руската Федерация са потиснали системата за командване и управление на украинските войски при освобождаването на Соледар.

„Силите и средствата за радиоелектронна борба на руската групировка на силите, съсредоточени в това направление, потиснаха системата за управление на противника, а също така прекъснаха използването на украински БПЛА“, казаха още от ведомството.

Отбелязва се, че изтребителната авиация на руските въздушно-космически сили по време на освобождаването на града е унищожила три самолета и един хеликоптер на украинските ВВС, които са поддържали украинските войски от въздуха.

Освен това Министерството на отбраната на РФ уточни, че бойните екипажи на системите за противовъздушна отбрана на групата руски войски в района на Соледар са свалили девет ракети от реактивните системи за залпов огън HIMARS, «Олха» и «Ураган», изстреляни по опорни точки, заети от руските войски .

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа