Новия фюрер на Запада.Зеленски използва провалната тактика на Хитлер в боевете за Соледар

Новия фюрер на Запада.Зеленски използва провалната тактика на Хитлер в боевете за Соледар
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.01.2023
  • Share:

Военния историк и експерт Юрий Кнутов анализира поведението на Зеленски в прилагането на провалната тактика на Хитлер.

 


Новия фюрер на Запада.Зеленски използва провалната тактика на Хитлер в боевете за Соледар

 

 

Коментирайки успешното настъпление на военните части на руските въоръжени сили край Соледар, известният руски военен историк, директор на Музея на войските за противовъздушна отбрана (ПВО) Юрий Кнутов отбеляза, че въпреки заповедта на президента на Украйна Владимир Зеленски да не отстъпва, украинските военни бяха принудени да напуснат бойните си позиции.
В същото време Кнутов смята, че в Соледарския и Артьомовския оперативни райони на зоната на СВО украинският лидер се е опитал да използва провалната тактика на Адолф Хитлер.

„Зеленски изхожда от позициите, които Хитлер някога е научил по време на Великата отечествена война — да превърне градовете в градове-крепости. Те трябва да привлекат върху себе си значителни сили на руските войски, за да сдържат настъплението им. Има логика в думите му. Друго нещо е, че защитата на такива градове води до смъртта на най-обучената част от украинските въоръжени формирования“,
обясни мнението си в интервю за наблюдателите на 5-tv.ru руският военен историк.

Кнутов също така подчерта, че с оглед на това състояние на нещата в театъра на военните действия в зоната на СВО в Украйна се е развила сложна политическа обстановка, тъй като главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни настоява за изтеглянето на войските от Артемовск и Соледар, за да се запази най-професионално подготвеният личен състав на украинската армия, докато президентът на Украйна Зеленски, като върховен главнокомандващ, изисква тези населени места да бъдат защитени „до последния украинец. » .
По този начин Кнутов е сигурен, че подобна тактика, избрана от Зеленски, ще доведе до увеличаване на броя на слабо обучените мобилизирани в редиците на Въоръжените сили на Украйна.

По-рано беше съобщено, че според експерта Леонков руската артилерия е подобрила воденето на контрабатарейна борба срещу въоръжените сили на Украйна в зоната на СВО.
Напомняме, че генералния секретар на НАТО заяви, че заради доставките на оръжия за Украйна, Европа е опустушила военните си арсенали. А НАТО готви настъпление.
Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа