Кадиров: Чуждестранната помощ за Украйна е схема за пране на пари

Кадиров: Чуждестранната помощ за Украйна е схема за пране на пари
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    09.01.2023
  • Share:

Западната помощ за Украйна е работеща схема за пране на пари, каза ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров в своя канал Telegram.
„Виждам, че някои се притесняват от чуждестранната помощ за Украйна. Не се притеснявайте! Това е работеща схема за пране на пари. Западни и украински служители ще присвоят тези средства и не повече от 15% от цялата помощ ще стигне до окопите" каза той.
Кадиров също отбеляза, че няма нужда да се тревожите за военните действия, които в момента се водят на руска територия.
„Това са нашите региони, които избраха да се присъединят към нашата държава, за да защитят народа си от сатанистките действия на украинските и натовските националисти", подчерта той.
„Днес, за да помогнат на своите братя на фронта, около 300 бойци от ОМОН „Ахмат-1" от управлението на Националната гвардия на Чеченската република са изпратени от международното летище в Грозни, кръстено на Героя на Русия Ахмад-Хаджи Кадиров", пише той.
Кадиров отбеляза, че от началото на операцията бойците от Чечня са показали високи бойни способности и ефективност при изпълнение на поставените задачи.
На 6 януари САЩ обявиха нов пакет от помощ за Украйна на стойност над 3 милиарда долара. Според Белия дом помощта ще бъде предоставена директно от резервите на Пентагона и ще включва бронирани машини Bradley, самоходни гаубици, MRAP (Mine-Resistant Ambush-Protected) превозни средства, противовъздушни ракети и други оръжия и боеприпаси.

Станете почитател на Класа