Руският военен министър Шойгу нареди прекратяване на огъня за 36 часа

Руският военен министър Шойгу нареди прекратяване на огъня за 36 часа
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.01.2023
  • Сподели:

Русия трябва да напусне окупираните територии и само тогава ще има "временно примирие", написа Подоляк в "Туитър"

 

 

Руският министър на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу нареди прекратяване на огъня по линията на бойно съприкосновение на страните в Украйна от 12:00 ч. на 6 януари за 36 часа, съобщи днес руското военно ведомство, цитирано от ТАСС.

В съответствие с указанията на президента на Руската федерация министърът на отбраната нареди прекратяване на огъня за 36 часа от 12:00 ч. на 6 януари до 24:00 ч. на 7 януари по цялата линия на бойно съприкосновение между страните в Украйна, заявиха от руското военно министерство.

Съветникът на украинският президент Михайло Подоляк определи днес като лицемерие обявеното от руска страна прекратяване на огъня в Украйна по случай православната Коледа и обвини Москва, че иска да спечели време, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Русия трябва да напусне окупираните територии и само тогава ще има "временно примирие". "Спестете си лицемерието", написа Подоляк в "Туитър".

В отделно прессъобщение Подоляк осъди нареденото от руският президент Путин прекратяване на огъня като "чисто пропаганден жест".

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа