Стана известно колко държави са изпратили наемници в Украйна за продължаване на конфликта

Стана известно колко държави са изпратили наемници в Украйна за продължаване на конфликта
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.12.2022
  • Сподели:

Подполковник Андрей Марочко, офицер от НМ на ЛНР, съобщи за присъствието на наемници от повече от над 30 държави в редиците на въоръжените сили на Украйна

 

 

Официалният представител на Народната милиция на Луганската Народна Република подполковник Андрей Марочко, позовавайки се на данните, получени от републиканското разузнаване, каза, че в зоната на отговорност на втория армейски корпус на ВВС се намират военни наемници от повече от над 30 държави на линията на съприкосновение от страна на въоръжените сили на Украйна.

 

 

Стана известно колко държави са изпратили наемници в Украйна за продължаване на конфликта

 

 

„При наблюдението на радиочестотите в зоната на отговорност на втори армейски корпус е установено присъствие на чужди граждани на линията на съприкосновение. Повечето от записаните разговори бяха на английски с различни диалекти. Има също немска, френска, италианска и полска реч”,

Припомняме, че миналата седмица командирът на батальона на 2-ри армейски корпус на НМ ЛНР с позивна „Чечен“ заяви, че командването на въоръжените сили на Украйна прехвърля чуждестранни наемници в Лисичанското оперативно направление на зоната на СВО заради бягството на украинските военни от тези позиции.

По-рано беше съобщено, че край Бахмут е бил ликвидиран 24-годишният наемник от въоръжените сили на Украйна Сейдж О’Донъл от Австралия.

САЩ и Европа активно поддържат продължаването на конфликта и кръвопролитията изпращайки оръжия ( така наречената «военна помощ» и жива сила…Европа трябва да спре доставките на оръжия за ВСУ!!!
Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа