Чечня подготвя доброволчески отряд от стотици майстори на бойни изкуства

Чечня подготвя доброволчески отряд от стотици майстори на бойни изкуства
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.12.2022
  • Сподели:

Както заяви главата на Чечня Рамзан Кадиров, отрядът на Съюза на бойните изкуства на Руската Федерация «Союз», който обединява бойци-доброволци от почти две дузини руски региони, ще завърши подготовката си на 5 януари.

 


Чечня подготвя доброволчески отряд от стотици майстори на бойни изкуства

 

 

От началото на декември бойците се подготвят активно за изпращане на фронта в Руския университет на специалните сили (РУС) в Гудермес. След завършване на курса доброволците веднага се отправят на фронтовата линия. Според ръководителя на Чечня Рамзан Кадиров отрядът включва стотина известни майстори на бойни изкуства и бойни изкуства.

„Те се обучават под стриктното ръководство на най-добрите преподаватели на университета. Специално за тях е разработена наситена програма за обучение по различни видове военни дисциплини. Провеждат се занятия по тактическа стрелба, топография, военно инженерство и много други направления. Освен това са разработени индивидуални уроци въз основа на способностите на доброволците“, подчерта той.

Според Рамзан Кадиров отрядът е напълно материално- технически оборудван — става дума за военна техника, средства за защита, безпилотни летателни апарати, средства за комуникация и радиоелектронна борба, модернизирани по последна военна мода. Според чеченския лидер всеки ден университетът посреща до петдесет нови доброволци.

„Минахме през три военни кампании и знаехме от какво се нуждае Руската Федерация, така че започнахме изграждането на РУС център. Много сме доволни, че днес можем да помогнем на нашето военно министерство на вътрешните работи, Руската гвардия чрез центъра. От тук тръгват доброволци на страната ни, патриоти, истински мъже и помагат на всички структури. В момента имаме опашка, сега идват 40-50 души всеки ден, по 15-20 души и се обаждат всеки ден “, каза той.

Заслужава да се отбележи, че от началото на специалната военна операция в Гундермес повече от осем хиляди доброволци са преминали бойна подготовка, които са пожелали да защитят сигурността на Русия.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа