Информация от ген. Решетников за бойните действия в Украйна.

Информация от ген. Решетников за бойните действия в Украйна.
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.12.2022
  • Сподели:

Генерал-лейтенант в оставка от СВР РФ Леонид Решетников написа в своя Телеграм-канал следното:

 

 

„Вчера в болницата срещнах офицера, когото знам от преди 20 години още като старши лейтенант. Сега е в Генералния щаб. Дълго поговорихме. Пиша, това което може.

Работим по 24 часа в денонощие. Командата на Герасимов е заменена едва ли не напълно и в Генералния щаб, и в зоната на СВО. Бойните действия като сито са отсеяли неспособните и паникьорите. По време на есента е
установено ясно и ефективно снабдяване на действащата армия. Шойгу се занимава с това. Разработена е ясна тактика и стратегия.

 

Кой е Решетников и за кое изследване са били разпитвани „Русофили“

 

Пролетно-лятното объркване и суетене вече ги няма. Бойният дух на редовите и офицерския състав е висок. Счита, че армията е готова за активни действия в съответствие с приетата стратегия. Прегрупирания и „трудни“ решения не се предвиждат. Противникът е силен, но воюва практически на предела на силите си.

Нашето „смиланото“ на ВСУ дава значителни резултати.
Характерно е, че значително е намалял броят на чуждестранните наемници, с изключение на поляците. Западняците са разбрали какво ги очаква. Е, поляците се насочват от правителството. Укрите не са в състояние са провеждат поредна мобилизация.
Просто хващат, където попадне, всички подред.
Загубите на противника са в пъти по-големи от нашите. През последните месеци се обръща голямо внимание на съхраняването на нашите бойци чрез по-умело командване, снабдяване с всичко необходимо, санитарно-медицинско осигуряване, сериозна отбранително-инженерна работа.

Като цяло няма основания за никакъв песимизъм, бойните действия ще са нелеки, продължителни, но с еднозначна наша уверена победа.


Ето такъв е сухият остатък от продължителен разговор. Офицерът, между другото, е сериозен, мислещ, с военни заслуги. Стана ми някак по-весело, омръзна ми да чета и да слушам чести стенания като „шефе, всичко пропадна“."

Станете почитател на Класа