Путин ще оповести в сряда какви ще са задачите пред руската армия през 2023 г.

Путин ще оповести в сряда какви ще са задачите пред руската армия през 2023 г.
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.12.2022
  • Сподели:

Близо 15 000 високопоставени руски военни ще вземат участие в разширеното заседание на колегиума на министерстото на отбраната чрез видеоконферентна връзка

 

 

Руският президент Владимир Путин ще определи на среща с висши военни утре целите и задачите на руската армия през 2023 г. Това съобщи Кремъл днес, близо 9 месеца след началото на настъплението в Украйна, предадоха Франс прес и БТА.

Путин ще проведе разширено заседание на колегиума на руското министерство на отбраната. "На нея ще бъде направено обобщение на резултатите от действията на руските въоръжени сили през 2022 г. и ще бъдат поставени целите за следващата година", се казва в съобщение на пресслужбата на Кремъл.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу ще вземе участие в тази среща, за да "докладва за хода на провеждането на специалната военна операция" в Украйна и за доставките на оръжия на въоръжените сили. Близо 15 000 високопоставени руски военни ще вземат участие в заседанието чрез видеоконферентна връзка.

Русия, която предприе през февруари широкомащабно настъпление срещу съседна Украйна, претърпя тежки поражения и бе принудена да се изтегли от Харковска област в североизточната част на Украйна и от южния град Херсон. Путин призна днес, че ситуацията е "изключително трудна" в четирите области в Южна и Източна Украйна, които Русия претендира, че е присъединила към своята територия, без да ги е завладяла напълно.

Изтичащата година ще бъде запомнена и с мобилизирането на 300 000 руски резервисти - процес, белязан от злоупотреби и грешки, признати дори от самия Кремъл, и който накара хиляди мъже да избягат в чужбина, за да не бъдат изпратени на фронта, отбеляза АФП.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа