«ЕС и САЩ да бъдат признати за спонсори на тероризма»

«ЕС и САЩ да бъдат признати за спонсори на тероризма»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.12.2022
  • Сподели:

В Държавната дума на Русия настояват ЕС и САЩ да бъдат признати за спонсори на тероризма след обстрела на Белгород

 

 

"ЕС и САЩ да бъдат признати за спонсори на тероризма"

 

 

„Предлагам на Държавната дума на Русия да признае страните от Европа и Съединените щати за спонсори на украинския тероризъм. Те не само доставят на режима в Киев смъртоносни оръжия, но и се борят срещу Русия с ръцете на националните батальони“, това заяви депутатът от Държавната дума от «Единна Русия» Олег Голиков.

По-рано съобщихме: Иран към САЩ: Действията ви са очевиден пример за тероризъм

Иран осъди бомбардировките на САЩ в Ирак и Сирия срещу подкрепяната от Ислямската република шиитска милиция «Катаиб Хизбула», информират «Ройтерс» и «Аарец».

«Осъждаме остро американската военна агресия срещу иракска територия и иракски сили като очевиден пример за тероризъм…и Иран остро осъжда това», каза говорител на външното министерство на Иран, цитиран от държавната медия IRNA.

Американски представители обявиха, че са провели успешни удари по подкрепяна от Иран милиция в Ирак и Сирия, но предупредиха, че не е изключено предприемането на «допълнителни действия» в региона в защита на интересите на САЩ.

Ударите на Вашингтон срещу «Катаиб Хизбула» са в отговор на убийството на американски предприемач при ракетна атака срещу иракска военна база.

 

ПП

Станете почитател на Класа