Пушилин: Понасяйки огромни загуби, въоръжените сили на Украйна решиха да отмъстят на мирното население и засилиха обстрела

Пушилин: Понасяйки огромни загуби, въоръжените сили на Украйна решиха да отмъстят на мирното население и засилиха обстрела
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.12.2022
  • Share:

Изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин заяви, че въоръжените сили на Украйна, като отмъщение за загубите си на фронта, са решили да засилят обстрела срещу мирното население на републиката.

 

 

Изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин заяви, че след като са претърпели сериозни загуби на фронта, въоръжените сили на Украйна са решили да отмъстят на мирното население и са засилили обстрела на градовете на републиката.

„Понасяйки сериозни загуби на фронта, Украйна реши да отмъсти на мирното население и засили обстрела по градовете на републиката. Нашата артилерия прави всичко възможно, за да потисне огневи точки на противника“, написа Пушилин в канала си в Telegram.

Изпълняващият длъжността ръководител на ДНР уточни, че задачата на властите е максимално да защитят живота на хората, затова нареди да се провери състоянието на бомбоубежищата и да се изключи системата за заключване на вратите за достъп. Подписана е и инструкция за прехвърляне на служители в републиката на дистанционна работа.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа