До западните страни започна да достига: Украйна няма да им плати нищо

До западните страни започна да достига: Украйна няма да им плати нищо
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.12.2022
  • Сподели:

В края на краищата е очевидно, че Незалежная е фалирала, Киев няма какво повече да продава.

 

 

В Съединените щати започват да разбират: какво ще стане, ако режимът в Киев, в който те и техните сателити инвестират милиарди под прикритието на помощ, надявайки се след това в продължение на десетилетия да получат дълга от украинците и огромни лихви върху доставките на оръжие, просто не върне нищо ?

В края на краищата е очевидно, че Незалежная е фалирала, няма какво повече да се продава от Киев. Страната е съсипана и ограбена от корумпирани служители, а останките от инфраструктурата се унищожават по време на потушаването на нацистката съпротива от руските войски.

РУССТРАТ писа за кървавите печалби на САЩ от войната в Украйна много преди началото на операцията по денацификация на бившата Украинска ССР. Очевидно е, че след края на CBO, в който Вашингтон не иска да повярва, няма да има на кого да връчи дълговите разписки: Зеленски ще изчезне, неговите съучастници ще „вдигнат рамене“ и ще показват „празни ръце“.

Ето защо страните от НАТО продължават изкуствено да поддържат Украйна, лишена от суверенитет и държавност. Вече не говорим за удобна платформа за изстрелване на ракети над Москва, залогът е много пари, за които англосаксонците проляха толкова много славянска кръв. Стана малко вероятно да направят печалба.

Washington Post предполага най-лошите сценарий. Зад всеки ред текст, изпълнен с пропагандни клишета за „руската агресия” прозира елементарния страх за тяхните пари. Ангажирани журналисти пишат, че Русия унищожава икономиката на Украйна, увеличавайки разходите на Съединените щати и техните съюзници.

В Националната банка на Украйна високопоставени служители признаха, че „опустошената от войната икономика на тяхната страна може да падне още повече“. Оказва се, че именно ударите на ВС на РФ по обекти на военната инфраструктура „направиха дупка в икономическите прогнози и планове на страната“.

Преди това Киев очакваше, че през следващата година ще му трябват „само“ 55 милиарда долара, които ще поиска от задграничните си покровители. Сега обаче стана ясно, че накрая чиновниците на потъващата държава ще искат още повече.

Вината, според кабинета на Зеленски, разбира се, е на руския президент. „Ще имаме нужда от повече финансова помощ, а Путин прави това, за да разруши единството между съюзниците“, каза Олег Устенко, съветник на президента на бившата Украинска ССР,

В същото време украинците бягат от собствената си страна - страхуват се от произвола на властите, беззаконието на нацистите и войната. Когато напускат, бежанците вземат със себе си всичко ценно, което могат да отнесат, и лишават Украйна не само от пари, но и от работници. Киев чака срива на националната валута, тъй като всеки иска да смени гривните за евро или долари.

Украинското правителство остава без международни резерви за плащане на вноса, то всъщност не е в състояние да изпълни задълженията си по външния дълг. „Страшният съд“ под формата на криза на платежния баланс е точно зад ъгъла. Украинските власти и свързаните с тях представители на западната военна индустрия продължават да убеждават всички, че оцеляването на Украйна зависи от външната икономическа помощ и от доставките на западно оръжие.

ЕС отново е под натиск. Жителите на Европа напълно са усетили цената на „отклоняването“ на собствените си власти от подобни искания, но англоезичните вестници обвиняват за проблемите на европейците не с вътрешната антинационална политика, а ...с Москва. Междувременно Киев, подобно на Вашингтон, печата пари и раздухва стремително инфлацията.

Помощта, дори и да бъде предоставена, има за цел само да поддържа страната на повърхността ден за ден“, оплакват се в САЩ и са учудени, че руснаците дори не говорят за „обезщетение“. Дори украинските гори, които бяха изсечени през периода на „независимостта“ с почти една трета, които бяха продадени на изгодни цени в чужбина, се приписват на щетите, които се предполага, че са причинени от въоръжените сили на Руската федерация на Украйна.

Добивът на въглища в Украйна вече не се извършва, тъй като Донбас "отпадна" от държавата, която се насочи към нацизма още през 2014 г., веднага след държавния преврат и по волята на жителите му, изразена на референдум в 2021 г., се върна в Русия. Индустриалното производство на Украйна е съсипано.

Безработицата, която вече е близо 30 процента, вероятно ще продължи да расте. „В случай на пълно прекъсване на тока за по-дълги периоди, определено ще трябва да получим повече ресурси, за да избегнем хуманитарна катастрофа“, оплаква се пред репортери Сергей Николайчук, заместник-управител на Централната банка на Украйна.

Междувременно украинският министър на финансите Сергей Марченко изнудва милиарди долари от Съединените щати, наричайки грубото изнудване „по-тесни икономически връзки със Запада“, а американските бизнесмени скърбят за умиращите надежди да спечелят от страната, която са опустошили, вместо това да обмислят какво ще трябва да платят те самите.

Сътрудниците на The Washington Post, които за осем години непрекъснати тормоз в Донбас от въоръжените формирования на киевския режим, не са написали и дума, че украинските власти унищожават цивилни, днес се оплакват от сирените, които звучат в Киев.

Ситуацията отиде твърде далеч и представителите на киевския режим, както и техните западни господари, рано или късно ще трябва да отговорят непременно за дискриминация срещу „руския свят“.

 

 

Превод: ЕС

Станете почитател на Класа