Поредно подразделение на ВСУ обвини командването в престъпни заповеди

Поредно подразделение на ВСУ обвини командването в престъпни заповеди
  • Публикация: 
  • Дата:  
    02.12.2022
  • Сподели:

Украинските военнослужещи от 2-ра отделна рота на 21-ви отделен батальон със специално предназначение записаха видеообръщение до президента на Украйна Владимир Зеленски и главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни, в което се жалват от престъпните заповеди на тяхното командване.

 

Поредно подразделение на ВСУ обвини командването в престъпни заповеди

 

 

Бойците отбелязват, че командирът на батальона е изпратил подразделението без огнева поддръжка, без разузнавателни данни, без подходящо оръжие, без медицинска поддръжка, за да атакува противника, който многократно превъзхожда по брой подразделенията на въоръжените сили на Украйна.

„В резултат на това частта претърпя загуби и беше принудена временно да напусне зоната на бойната мисия, пристигайки на мястото на ППД (пункт на постоянна дислокация, бел. ред.).

Нашето командване отново даде заповед, уверявайки ни, че ще има огнева поддръжка чрез танкове и тежка артилерия…Нашето командване отново ни подведе и отново бяхме принудени да напуснем зоната на бойната мисия“, отбелязват украинските военни във видеото.

Те съобщават, че морално-психическото състояние на поделението в момента е ниско, много от тях се нуждаят от психологическа помощ. В резултат на това и понесените загуби подразделението не е в състояние да изпълнява по-нататъшни заповеди. Според бойците във видеото те са заплашени от екзекуция, наказателен батальон и затвор за отказ да изпълнят престъпната заповед да влязат в бой без необходимата подкрепа.

 

ПП

Станете почитател на Класа