Руски губернатор нарече странни изказванията на папа Франциск за чеченците и бурятите

Руски губернатор нарече странни изказванията на папа Франциск за чеченците и бурятите
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.11.2022
  • Share:

Губернаторът на руската област Бурятия Алексей Циденов написа в своя канал в Телеграм, че намира за странни коментарите на Папа Франциск за жестокостта на отделни националности, по-специално бурятите и чеченците във войната в Украйна.

 

 

"Папата се изказа за жестокостта на чеченците и бурятите. Воините от Бурятия с чест изпълняват своя дълг и са пример за най-добрите традиции на руската армия. Да чувам оценка от страна на главата на Римокатолическата църква за жестокостта на конкретни националности, а именно бурятите и чеченците, е най-малкото странно", написа Циденов.

"С грижа и защита на мирното население, а също така с човечно и милосърдно отношение към военнопленниците - именно така воюва руската армия, съставена от стотици националности, включително буряти", написа губернаторът.

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март нарече в интервю за американски медии чеченците и бурятите "най-жестоката част от руските войски в Украйна".

Станете почитател на Класа