Дъщерята на Ким инспектира междуконтинентална балистична ракета

Дъщерята на Ким инспектира междуконтинентална балистична ракета
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    28.11.2022
  • Share:

Ким Чен-ун отново беше сниман с дъщеря си, докато инспектира военни и междуконтинентална балистична ракета.
„Крайната цел на Северна Корея е да притежава най-мощната стратегическа сила в света, абсолютната сила, безпрецедентна през този век". Това каза Ким в заповед за повишаване на десетки военни офицери, участващи миналия уикенд в изстрелването на нова балистична ракета, съобщиха държавните медии.
Той описа междуконтиненталната балистична ракета (МКБР) Hwasong-17, способна да достигне континенталната част на САЩ, като „най-силното стратегическо оръжие в света. Тя демонстрира решимостта и способността на Северна Корея в крайна сметка да изгради най-силната армия в света, която надеждно да защитава суверенитета на държавата и достойнството на народа".
Държавните медии показаха, че Ким е придружаван на военния преглед от дъщеря си, чието съществуване никога не е било публично потвърдено преди теста Hwasong-17 миналия уикенд. Смята се, че Джу Ае е на около 12 или 13 години, което означава, че след около четири до пет години тя ще се готви да учи в университет или да отиде на военна служба.
Държавната медийна информационна агенция KCNA я описа като „най-любимото и ценното дете на Ким" - по-почетна титла от предишното й описание на „любимото дете на Ким" миналата седмица. Второто й появяване ще повиши перспективата, че ръководството на тоталитарната държава може да премине към четвърто поколение Ким.
Смята се, че Ким има три деца – две момичета и едно момче, твърдят експерти. Някои наблюдатели смятат, че едно от тези деца е било видяно на кадри от тържествата за националния празник през септември.
Ким също беше цитиран да казва „Севернокорейските учени са направили чудесен скок напред в развитието на технологията за монтиране на ядрени бойни глави върху балистични ракети и се очаква да разширят и засилят ядреното възпиране на страната с изключително бързи темпове". След това Ким позира за снимки с учени, инженери и военни служители, участващи в теста.
„Постоянният комитет на Върховното народно събрание на Северна Корея награди ракетата Hwasong-17 със званието Герой на КНДР и медал със златна звезда и орден на националния флаг 1-ва степен. Ракетата ясно доказа пред света, че КНДР е пълноценна ядрена сила, способна да се противопостави на ядреното превъзходство на американските империалисти и напълно демонстрира мощта си", кнаписа KCNА.

Станете почитател на Класа