NYT: Предадената на Украйна аратилерия от САЩ се чупи

NYT: Предадената на Украйна аратилерия от САЩ се чупи
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.11.2022
  • Сподели:

NYT съобщи за проблеми в Пентагона заради счупването на предадената на Украйна артилерия

 

NYT: Предадената на Украйна аратилерия от САЩ се чупи

 

 

Артилерията, която САЩ и техните съюзници доставят на Украйна, непрекъснато се чупи или поврежда и това се превърна в проблем за Пентагона, пише  New York Times, позовавайки се на американски и украински служители.

Според събеседниците на изданието във всеки един момент около една трета от използваните в Украйна гаубици западно производство излизат от строя, включително поради интензивното им използване. Ремонтът на тези оръдия се превърна в приоритет за европейското командване на Пентагона, се отбелязва в статията.

През последните месеци неизправната артилерия беше изпратена на обслужване в Полша. Но в Украйна биха искали базата за поддръжка на оръдията да е по-близо, което би позволило по-бързото връщане на гаубиците в зоната на бойните действия.

От началото на руската военна специална операция Съединените щати и техните съюзници от НАТО активно натъпкват с оръжие в режима Киев, отделяйки за това десетки милиарди долари.

Те предоставиха на Киев значително количество 155 мм артилерия — американски гаубици М-777, германски самоходни артилерийски установки PzH 2000, полски самоходни оръдия Krab и френски самоходни оръдия CAESAR.

ВСУ ги използва предимно за обстрел на градове и населени места в Донбас. Жертвите на тези удари най-често са мирни жители.
Москва от своя страна многократно заявява, че доставките на западни оръжия само удължават конфликта, а транспорта с оръжие се превръща в законна цел за руската армия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа