ВМС на Украйна очакват страховит ракетен залп от руския флот, Кадиров съобщи за жестока битка в Соледар

ВМС на Украйна очакват страховит ракетен залп от руския флот, Кадиров съобщи за жестока битка в Соледар
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.11.2022
  • Сподели:

Украйна е заплашена от нова "партида" руски ракети. Към 25 ноември на бойно дежурство в Черно море са 11 кораба, както и 9 кораба на страната агресор в Средиземно море, пише УНИАН.

 

 

Според командването на Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна общият залп е 76 ракети. Освен това Руската федерация продължава да използва прохода на Керченско-Еникалския проток в свои интереси.

"В Черно море на бойно дежурство са 11 кораба на противника. В Азовско море противникът продължава да контролира морските комуникации, поддържайки бойно дежурство с 2 кораба. В Средиземно море има 9 кораба на противника, от които 5 са носителите на крилати ракети „Калибър“, общият залп е 76 ракети“, се казва в съобщението.

Отбелязва се също, че през деня в интерес на Руската федерация 18 граждански кораба са преминали през Керченско-Еникалския пролив към Азовско море, от които 3 кораба са се преместили от Босфора, 36 кораба към Черно Море, от които 5 продължиха да се движат в посока Босфора.

„Руската федерация продължава да нарушава Международната конвенция за безопасност на човешкия живот на море (SOLAS) от 1974 г., като изключва системите за автоматична идентификация (AIS) на граждански кораби в Азовско море“, казаха от ВМС.

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров обяви потушаването на контраатаката на украинските военни от съюзническите сили в ДНР. Според него руските военни са успели да унищожат няколко единици вражеска техника, пишат чужди медии.

„В град Соледар на ДНР силите на специалния отряд „Ахмат“ заедно с войници от 6-ти казашки полк от 2-ри армейски корпус на ЛНР и войници от ЧВК „Вагнер“ успешно потушиха контраатака на украинските бандформирования “, написа Кадиров в своя телеграм канал.

Ръководителят на Чечня добави, че командирът на специалните сили на Ахмат, заместник-командирът на 2-ри армейски корпус на LNR UNM Апти Алаудинов му е докладвал за унищожаването от съюзническите сили на пет вражески танка, девет бойни машини на пехотата, един МТЛБ (многоцелеви транспортьор), както и три свалени дрона на въоръжените сили на Украйна.

Според Кадиров врагът се е опитал да спре настъплението на руските войски и в района на селище от градски тип Нижняя Белогоровка в ЛНР.

„В резултат на битката врагът загуби две бойни машини на пехотата и голям брой личен състав в размер до 150 военнослужещи от НАТО и ВЕС в двете посоки“, добави Кадиров.

Също така, според руското министерство на отбраната, руските войски са осуетили атаки на въоръжените сили на Украйна в посока на две населени места на Луганската народна република. В хода на изпълнението на задачи в Краснолиманското направление са убити 70 украински войници на ден, хвалят се чуждите агенции.

За едно денонощие украинската авиация е нанесла 9 удара по райони на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника на противника, пише от своя страна УНИАН.

Това се казва във вечерната сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

 

ВСУ беспощадно уничтожают оккупантов / facebook.com/GeneralStaff.ua

 

 

„През денонощието авиацията на Силите за отбрана е нанесла 9 удара по районите на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника на противника, както и 3 удара по позиции на зенитно-ракетни комплекси на противника“, се казва в доклада.

Отбелязва се също, че военнослужещите от ракетните войски и артилерията са ударили през изминалото денонощие команден пункт и 5 района на съсредоточаване на личен състав и въоръжение и военна техника на противника.

Началникът на Николаевската военна администрация Виталий Ким каза, че цялата Николаевска област е освободена. Под окупация остана Кинбурнската коса - пясъчен плаж в северозападната част на полуостров Кинбурн между устието на Днепър-Буг и Черно море.

На 10 ноември стана известно, че украински войници са овладели Снегиревка. Народният депутат Роман Костенко отбеляза, че това е последният град, който е бил под контрола на врага в Николаевска област.

На 11 украинските специални сили влязоха в Херсон, който противниците успяха да превземат в първите дни на пълномащабното нахлуване.

 

Станете почитател на Класа