Eli Lilly призна, че цените на инсулина може да бъдат по-ниски

Eli Lilly призна, че цените на инсулина може да бъдат по-ниски
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    21.11.2022
  • Сподели:

Фармацевтичният гигант Eli Lilly каза миналата седмица, че „туит от измамен акаунт относно ценообразуването на инсулина в САЩ, който доведе до спад на акциите на компанията, вероятно подчертава необходимостта от намаляване на цената на лекарството".
Туитът доведе до спадане на цената на акциите на компанията и предизвика паника в компанията, докато се опитваше да се свърже с Twitter, за да го премахне.
Почти две седмици по-късно главният изпълнителен директор на Eli Lilly Дейвид Рикс защити ценообразуването на инсулина на своята компания – и призна, че цената може да е по-ниска. „Епизодът вероятно подчертава, че имаме още работа за вършене, за да намалим цената на инсулина за повече хора". каза той,
Но той също разкритикува работата на Twitter, като каза, че Eli Lilly е искала корекцията да стане бързо. „Вероятно не се случи достатъчно бързо, за да ни хареса. И това демонстрира някои от предизвикателствата на тази платформа", каза той.
В събота също беше разкрито в регулаторна документация, че производителят на електрически превозни средства Tesla на Мъск изтегля повече от 321 000 автомобила в САЩ, тъй като задните светлини може периодично да не светят. Компанията каза, че ще използва отдалечена софтуерна актуализация, за да коригира проблема със задните светлини.
Това се случи, след като Tesla обяви изтегляне на близо 30 000 автомобила Model X поради проблем, който може да доведе до неправилно отваряне на въздушната възглавница за предния пътник. Това съобщение накара акциите на Tesla да спаднат с близо 3% до почти двегодишно дъно.
CBS News обяви в петък, че ще спре публикациите в Twitter, което я прави една от първите големи медийни фирми, които изоставят платформата.
„В светлината на несигурността около Twitter и поради голяма предпазливост, CBS News спира дейността си в сайта на социалните медии, докато продължава да наблюдава платформата", съобщи кореспондентът Джонатан Виглиоти.

Станете почитател на Класа