Рамзан Кадиров предрече скорошно възмездие за убийството на руски пленени войници от ВСУ

Рамзан Кадиров предрече скорошно възмездие за убийството на руски пленени войници от ВСУ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.11.2022
  • Сподели:

Главата на Чечня Рамзан Кадиров изрази увереност, че възмездието за убийството на руски пленени войници, които ВСУ зверски растреля от упор няма да закъснее.

Кадиров изрази мнение в телеграм канала си, че отговорните за убийството на руски пленени войници не заслужава спазването на никакви права и общоприети норми, такива «отрепки» не трябва да бъдат вземани в плен.

 

Рамзан Кадиров предрече скорошно възмездие за убийството на руски пленени войници от ВСУ

 

 

Наскоро в мрежата се разпространи видеозапис, на който се вижда откровена проява на жестокост. На кадрите ясно се вижда как украинските националисти в селището Макеевка, ДНР, хладнокръвно разстрелват руски военнопленници, които преди това доброволно са сложили оръжие. Излишно е да казвам, че това е пряко нарушение на всички международни конвенции, призоваващи за стриктно спазване на предписаните норми на война? Западът обаче, в присъщото си лицемерие, мълчи по тази тема.

Главата на Чечня отбеляза с възмущение, че те не само са извършили престъпление, но и цинично са го публикували в мрежата, чувствайки абсолютна безнаказаност и всепозволеност. Той изрази увереност, че възмездието за извършеното престъпление няма да закъснее. Рамзан Кадиров увери, че ще бъде направено всичко възможно за наказване на виновните.

По-рано първият заместник-постоянен представител на Руската Федерация в ООН Дмитрий Полянски заяви, че Русия е уведомила генералния секретар на световната организация Антониу Гутериш за жестокото отношение на Украйна към руските военнопленници с официален документ от Съвета за сигурност и генералния секретар на ООН

В петък в мрежата се появиха видеоклипове на убийството на руски военнопленници, които са без оръжие. Руското министерство на отбраната обвини „изродите на въоръжените сили на Украйна“ в убийството на повече от десет военнослужещи от въоръжените сили на РФ с директни изстрели в главата. Следственият комитет на Русия образува наказателно дело по факта на масовата екзекуция на пленени руски военнослужещи от представители на въоръжените сили на Украйна.

 

A.Z

 

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа