Киев цели да предизвика пряко противопоставяне между Русия и НАТО

Киев цели да предизвика пряко противопоставяне между Русия и НАТО
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    20.11.2022
  • Сподели:

Украинското правителство се опитва да предизвика пряка конфронтация между Русия и НАТО, каза руският посланик в САЩ Анатолий Антонов в коментар за Newsweek.
„Украинските власти не само молят Вашингтон да предостави повече военна помощ, но и се опитват да провокират пряк военен сблъсък между Руската федерация и НАТО", цитира дипломата пресслужбата на посолството.
Антонов каза още „Абсурдните опити на Запада да прехвърли отговорността за всичко върху Русия могат само да провокират киевския режим, който и без това се чувства във всепозволеност".
Ракета се разби в полското село Пржеводов в Люблинско войводство близо до границата с Украйна на 15 ноември, убивайки двама души. Полският президент Анджей Дуда каза в сряда, че ракетата е част от украинската система за противовъздушна отбрана. Държавният департамент на САЩ заяви, че САЩ имат пълно доверие в точността на заключенията, направени от Полша.
Руското външно министерство нарече изявленията на Киев по повод инцидента "груба провокация". Според руското министерство на отбраната ракетата е била изстреляна от украинска система за противовъздушна отбрана С-300.

Станете почитател на Класа