Швеция потвърди, че взривовете по «Северните потоци» са били диверсия

Швеция потвърди, че взривовете по «Северните потоци» са били диверсия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.11.2022
  • Сподели:

Шведската прокуратура потвърди факта на диверсия по»Северните потоци». Експерти заявиха, че на мястото са открити останки от експлозиви.

Данните от разследването на инцидентите по газопроводите «Северен поток», което се провежда в Швеция, сочат за извършена диверсия, съобщи в петък британската преса, позовавайки се на шведската прокуратура.

 

Швеция потвърди, че взривовете по "Северните потоци" са били диверсия

 

 

„Прокуратурата на Швеция заяви, че експлозиите, които повредиха тръбопроводите на Северен поток, са били акт на диверсия . На мястото на инцидента са открити останки от експлозиви, съобщава The Independent.

Изданието припомня, че Швеция и Дания разследват фактите за експлозии по газопроводите «Северен поток».

През октомври шведските разузнавателни служби получиха потвърждение в полза на версията за диверсия на тези газопроводи.

Течове на газ бяха открити в края на септември по двете линии на „Северен поток 1“ и по една линия на „Северен поток 2“. НАТО още тогава заяви, че течовете са причинени от повреда на газопроводи в резултат на „умишлени, необмислени и безотговорни актове на диверсия“. На свой ред ФСБ Русия откри дело за международен тероризъм по факта на повреда на тръбопроводите.

 

A.Z

Станете почитател на Класа