Кари Лейк от Аризона обеща ако спечели да бъде „най-лошият шибан кошмар“ на медиите

Кари Лейк от Аризона обеща ако спечели да бъде „най-лошият шибан кошмар“ на медиите
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    10.11.2022
  • Share:

Подкрепената от Тръмп републиканска кандидатка за губернатор на Аризона Кари Лейк каза пред репортери във вторник, че ще бъде техният „най-лош шибан кошмар от осем години", ако победи демократката Кейти Хобс за поста.
Лейк се счита за спътник на Доналд Тръмп в широко очакваната му кандидатура за републиканската президентска номинация през 2024 г., която той посочи, че ще обяви този месец.
Запитана за тази перспектива, бившата телевизионна водеща каза: „Говорили сме за това и преди. Отговорих на този въпрос. Ще бъда не само губернатор на Аризона в продължение на четири години, но ще изкарам два мандата. Ще бъда най-лошият ви шибан кошмар от осем години и ще реформираме и медиите. Ще ви направим отново журналисти, така че се пригответе. Ще бъдат забавни осем години. Нямам търпение да работя с вас."
Лейк е огледало на Тръмп в атакуването на основните медии, въпреки че процъфтява в тях. Преди да влезе в политиката, Тръмп беше домакин на 14 сезона на The Apprentice за NBC. Лейк имаше дълга кариера като водещ за KSAZ-TV, филиал на Fox във Финикс.
В деня на изборите Лейк сподели предизборна реклама, в която троши телевизори. „Време е да ударим с чук лъжите и пропагандата на основните медии", каза Лейк, която повтори пропагандната теза на Тръмп за изборни измами при поражението му от Джо Байдън през 2020 г.
Унищожените от Лейк телевизори показваха водещи от MSNBC и CNN, включително Дон Лемън, все още работещ в CNN, и напусналите Крис Куомо и Брайън Стелтър.
Лейк каза още, че „медиите са използвали насаждане на страх, за да манипулират уплашено и съкрушено население, тактика направо от комунистическата игра. Знам това, защото работех за основните медии", каза тя.
Докато Аризона гласува във вторник, преминаването на Лейк в политиката изглеждаше вероятно да се изплати. Политическият доклад на Кук оцени надпреварата за губернатор като на кантар, но уебсайтът за социологически проучвания FiveThirtyEight даде на Лейк 68% шанс да спечели. Центърът за политика на Университета на Вирджиния заяви, че надпреварата е наклонена към републиканците.
„Възгледите на Лейк за легитимността на изборите през 2020 г. я превърнаха в поляризираща фигура. Но тя е по-харизматична от своя опонент от Демократическата партия, който си навлече критики за отказа си да дебатира", пишат Лари Сабато, Кайл Кондик и Джей Майлс Коулман, посочвайки притесненията за това, че Лейк може да се включи президентските избори през 2024 г.

Станете почитател на Класа