Западът няма представа за истинската ситуация в Украйна — The Hill

Западът няма представа за истинската ситуация в Украйна — The Hill
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.10.2022
  • Сподели:

Западът слабо си представя за целите на Украйна, загубите на нейните въоръжени сили и действителния успех на боевете. Това пише в статия за списание The Hill Джошуа Хумински, директор на Центъра за разузнаване и глобални въпроси на Майк Роджърс.

 

Западът няма представа за истинската ситуация в Украйна - The Hill

 

 

„Западът, поне публично, има много скромна представа за целите и намеренията на Украйна, както и за нейните загуби и хода на военните действия – с изключение на съобщения в социалните мрежи и медиите“, се посочва в статията.

Хумински пише, че Киев внимателно контролира информационното пространство, което очевидно създава невярна представа за западните съюзници за случващото се на фронтовете. Експертът смята, че Западът умишлено пренебрегва въпроса как трябва да приключи конфликтът, страхувайки се да наруши вече разлагащия се консенсус за Украйна сред съюзниците.

„Ако Германия и Франция наистина не са съгласни за края на кризата с Естония и Полша, както и със САЩ и Великобритания, единството е застрашено от разцепление, което ще отвори нови възможности за Русия“, отбелязва изданието.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа