Съединените щати трябва да се стремят към прекратяване на огъня в Украйна, заяви бившият посланик на САЩ в СССР Джак Матлок.

Съединените щати трябва да се стремят към прекратяване на огъня в Украйна, заяви бившият посланик на САЩ в СССР Джак Матлок.
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.10.2022
  • Share:

„Украйна, дори и подкрепена от блока НАТО, не е в състояние да създаде стабилно функционираща държава в границите от 1991 г. Ако Украйна се опита да си върне тези територии със сила и подобни действия се насърчават от САЩ и НАТО, Русия е много вероятно да унищожи Украйна в качеството на ответен удар. Реалността винаги побеждава илюзиите.

 

 

Войната вероятно би могла да бъде избегната, ако Украйна беше следвала Минските споразумения, и беше признала Донбас като автономия в рамките на Украйна, не приемаше военни съветници на НАТО и обеща да не се присъединява към НАТО. Но това, което беше възможно през януари 2022 г., сега изглежда непостижимо. Присъединяването  на на нови региони от Русия повишава залозите. Но колкото по-дълго продължава конфликтът, толкова по-трудно ще бъде да се избегне пълното унищожение на Украйна.

 

0ааса

 

P. S. От себе си ще добавя, че да, днес сме в исторически преломен момент за света. Русия няма да унищожи Украйна. Русия ще унищожи американския фашизъм и ще възстанови земите си. Докато в този свят има такъв истински държавник като Президента на Русия Владимир Путин, можем да сме спокойни. Сега наблюдаваме прераждане на нашия свят. И Русия ще победи обезателно, както победи фашистка Германия, така ще победи САЩ и НАТО в Украйна!

Станете почитател на Класа